Skip to main content

PORSCHE CLUB NORGE (PCN) er en landsomfattende klubb for alle som har interesse for Porsche, samt for alle som eier kjøretøy som bærer navnet Porsche. Det er derimot ingen betingelse å eie en Porsche for å bli medlem av PCN. Klubben ble stiftet i 1980 og har som formål å fremme interesse for alle kjøretøy som bærer navnet Porsche. Dette formålet nås ved å vedlikeholde, bevare og restaurere kjøretøy, arrangere turer og kurs, samt å arbeide for merkets forståelse, inngå samarbeid og solidaritet eierne imellom.

Klubben arrangerer nasjonale og internasjonale møter, treff, turer, utstillinger og andre arrangementer. Gjennom å regelmessig utgi medlemsbladet Classic, ved å bistå med teknisk informasjon og rådgivning, ved å forsøke å skaffe til veie reservedeler, stimulere til samarbeid med likesinnede norske og utenlandske klubber, samt arbeide for gjensidig forståelse ovenfor de norske myndigheter. Se Lover og regler.

PCN er en Offisielt godkjent Porsche klubb av Porsche AG. Våre websider og logo er godkjent av Porsche AG, laget i tråd med fastsatte retningslinjer. Importøren i Norge av Porsche er naturligvis klubbens Hovedsamarbeidspartner.

PCN er medlem av AMCAR, NSK (Norsk sportvognsklubb) og LMK (Landsforeningen for motorhistoriske kjøretøyer)

STYRET er valgt at Generalforsamlingen som avholdes i Februar, hvert år. Styret forestår klubbens daglige drift og består av 10 personer + 2 vara. Alle i styret har faste arbeidsoppgaver.

PCN er tilnærmet 100% webbasert. Du finner alltid oppdatert informasjon og info om våre aktiviteter på klubbens websider www.porsche-club-norge.no. Klubben har egen webmaster som sørger for oppdatering av sidene. Vårt diskusjonsforum er kun tilgjengelig for betalende medlemmer. PCN har ca. 2750 betalende medlemmer. Her er aldri svaret på ulike spørsmål langt unna. Forumet har også en kjøp/salg del, hvor biler, nye og brukte deler, dekk og felger stadig annonseres og skifter eier. Trenger du noe, så kan forumet være et smart sted å søke.

PCN sin medlemsapp er kun tilgjengelig for betalende medlemmer (se Bli medlem), slik som medlemsbladet Classic og Årets kalender, som kommer i posten til betalende medlemmer.

Porsche CLASSIC er klubbens eget medlemsblad. Bladet inneholder artikler og bilder fra forskjellige arrangementer, historisk stoff, annonser og masse annet Porsche relatert stoff. Bladet utkommer 4 ganger i året.

MEDLEMSMØTER eller klubbkvelder, avholdes hele året, i mange av våre aktive avdelinger (se Avdelinger). Det kan være temakvelder med firmaer klubben samarbeider med, foredrag eller andre relevante innslag. 

KALENDER sendes hvert år ut til medlemmene med utvalgte bilder av biler tilhørende klubbens medlemmer. Bildene er innsendt av bileieren, og konkurransen om å bli utvalgt og publisert er alltid meget stor.

AKTIVITETER er det som bringer oss i sammen. Se terminlisten.

Kjøretreninger avholdes 4-5 ganger årlig på baner i inn og utland. Klubbens instruktørkorps består av meget erfarne Porscheførere hvis erfaringer med biltypen garantert vil hjelpe deg til det å bli en bedre og tryggere bilfører i trafikken.

Slalom er en uhøytidlig konkurranseform som lar deg treffe /konkurrere med andre medlemmer etter NBF's regelverk. Det arrangeres en egen slalomcup med 5 omganger årlig.

TURER er det bilen absolutt skal brukes til. Nyte dagen på tur til spennende lokasjoner sammen med andre Porschefrelste er absolutt noe du bør prøve!

Klubbens Vestlandstur er et årlig høydepunkt for mange. Norsk natur på sitt peneste vil mange si. Du besøker steder med spennende opplevelser og du bor på hoteller med høy internasjonal standard. Utlendinger begynner nå å ville delta på turene våre og vi ønsker dem selvfølgelig velkommen.

Oldtimer Grand Prix er et årlig tilbakevendende høydepunkt for dem som liker "gamlebiler" i konkurranse på den berømte Grand Prix banen Nurburgring. Porsche AG sørger for VIP catering i "spitzenklasse" for PCN medlemmer. Felles innkvartering gjør at samholdet i PCN familen er på topp under turen. 50-100 årlig tilbakevendende medlemmer deltar. Det er blitt en årlig tradisjon i august hvert år for mange.

Le Mans (F) og Goodwood Festival of Speed (GB) er "nye" alternative arrangementer mange PCN medlemmer besøker annen hvert år.

SOMMERTREFFET på Pers Hotel - Gol, første helg i juni hvert år, er PCN's årlige Norgestreff. Her samles store og små fra det ganske land med familien, Porsche, konkurranser og sportslige aktiviteter i sentrum. Klubbmesteren kåres og den fineste bilen blir plukket ut av juryen under klubbens Concour de Elegance. Det sosiale med festmiddag og premiering på lørdagskvelden er turens høydepunkt på et klubbtreff hvor mange kontakter og vennskap knyttes. Familietreffet er blitt en PCN-tradisjon . Et "must" for de fleste aktive PCN'ere.

FABRIKKBESØK til selve fødestuen for Porschebilen er selvfølgelig noe de fleste frelste Porsche eiere bør unne seg. Turer til Leipzig og Stuttgart er noe vi som offisiell Porsche klubb får eksklusivt tilbud om. Det å se bilens produksjonslinje er noe alle med bilinteresse litt ut over det vanlige må oppleve. Guidene viser oss alltid de unike tingene de vet klubbmedlemmene elsker å se. Museene viser oss unike biler av merket Porsche hvis racinghistorie er unik, alle bilene som er samlet her har sin egen historie vel verdt å sette seg inn i. Alle de berømte bilene du har sett på film, eller kanskje hørt om finner du her "Live"

SPORTSBILENS 17 mai er det blitt kalt. NSK's sportvognstreff på Fornebu, i mai. Alltid er PCN største utstillende klubb, og våre medlemmers biler har blitt kåret til Årets sportsbil i Norge. Over 200 Porscher stiller nypolerte opp på denne vårdag i mai.

CLUBSHOP er stedet du handler klubbeffekter. Vår døgnåpne nettbutikk gir deg varene rett hjem i postkassa. Se Clubshop.

Avdelinger. For å ivareta våre medlemmer rundt om i landet på best måte er det opprettet avdelinger med egne ansvarlige for hver avdeling. De ansvarlige vil være kontaktpersoner mot klubben for medlemmene i disse områdene, samtidig som de tar initiativ til lokale arrangement. Oversikt over avdelingsansvarlige finnes under linken til avdelingene og terminlister over egne arrangementer.

Klubbens digitale medlemskort, som du får via vår app Carskipper, gir også rabatt på varer og ytelser levert av våre samarbeidspartnere og partnere. Du finner dem under fanen "Partnere og sponsorer" på hjemmesiden.

Vi håper at alt dette vekker din interesse og at du bestemmer deg for å bli medlem av klubben.

Du må ikke nøle med å sende oss en e-post hvis det er noe du lurer på. formann@porsche-club-norge.no

Meld deg inn ved benytte linken til høyre.

Du er hjertelig velkommen som medlem i Porsche Club Norge.