Skip to main content
Klubbens takk for en ekstra god innsats.

Et æresmedlemskap i en klubb skal henge høyt og hele grunntanken i klubblivet er at felles innsats og dugnad skal skape et rikt felleskap. Når noen gjør en ekstraordinær innsats, har klubbens styre en mulighet til å ære disse for sitt bidrag til klubben.

Siden klubben ble stiftet i 1980 er følgende medlemmer utnevnt til æresmedlemmer:

Sven Furuly

Æresmedlem nr. 1
Stifter
Utnevnt: 1990
Sven stiftet Porsche Club Norge i 1980. Han satt som formann i to perioder og var redaktør for klubbmagasinet Porsche Classic i en årrekke. Sven utformet også klubbens første klubbmerke.
Han var den første formannen som var med på Internationale Präsidententreffen hos Porsche i 1982. Sven var også senere med på å stifte Porsche 356 Club Norge i 1995.
I over 25 år har han også jobbet som biljournalist i de norske magasinene Bilmagasinet, Bilklassikere og Auto Motor og Sport.


 


 

Olav Helge

Æresmedlem nr. 2
Medstifter
Utnevnt: 1990
Olav stiftet Porsche Club Norge i 1980 sammen med Sven Furuly, var formann i en periode og aktiv i styret gjennom flere perioder. Han arbeidet i alle år for å fremme veteranbilhobbyen i Norge og var med på å stifte Norsk Sportsvogn Klubb (NSK) og senere styremedlem i klubben. Han var også første formann i Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber (LMK) samt formann i to perioder i stiftelsen Motormuseet på Strømmen Storsenter (MMSS) som var i drift i perioden 1994 til 2008.

 

 


 

Egil Haugen

Æresmedlem nr. 3
Utnevnt 1999
Gikk bort 2020
Egil var formann i Porsche Club Norge gjennom to perioder og redaktør for klubbmagasinet Classic i en årrekke. Han la ned et stort arbeid i å søke opp og spore Porsche-beholdningen i Norge på 1980 og 1990-tallet for klubben. Aktiv på banetreff. Yrkeskarrieren har også hatt Porsche i fokus, først som ansatt i Autozentrum Sport, senere medeier i selskapene Auto9, Porsche Center Son og Porsche Classic Center Son.

 

 


 

Geir Espedalen

Æresmedlem nr. 4
Utnevnt 2009

Styremedlem i Porsche Club Norge i flere perioder og en av klubbens første instruktører ved kjørekurs og banedager. Ble senere sjef-instruktør i PCN og har hatt ansvaret for å utdanne nye instruktører i PCN gjennom en årrekke. Geir har vært aktiv i Roadracing og Autoslalåm i både Norge og Sverige gjennom mange år, og har vært en flott ambassadør for Porsche Club Norge. Hans kurs-kompendier er fortsatt i bruk av klubben – 25 år etter at han utviklet disse.

 

 


 

Espen Jakobsen (tidl. Aass)

Æresmedlem nr. 5
Utnevnt 2010
Espen gjorde en god innsats over flere år og organiserte og fremmet interessen for slalåmcupen i Porsche Club Norge – hvor han bidro til å utvikle dette til en viktig del av PCN Motorsport.
Han var også initiativtaker til etablering av det første klubblokalet for Porsche-entusiaster i Drammen i 2005. PCN avd. Drammen var i drift i femten år, vært besøkt av klubbmedlemmer fra hele landet og vært en inspirasjon for andre til selv å bygge opp lokalavdelinger.
 
 

 

John Bergan Roligheten

Æresmedlem nr. 6
Utnevnt 2010
John var pådriver for etablering av Porsche klubbracing i Norge og ledet arbeidet med å etablere en god relasjon mellom Norges Bilsport Forbund (NBF) og Porsche Club Norge. Han var aktiv i arbeidet med klassereglementene i Norge for både GT-racing og 944 Cup og selv en aktiv motorsport-utøver i alt fra slalåmcupen til baneracing på høyt nivå gjennom 25 år. John har vunnet flere Norgesmesterskap med sine ulike Porsche-modeller.
 


 


 

Per Larsen

Æresmedlem nr 7
Utnevnt 2012
Gikk bort 2016
Per var leder av Porsche Club Bergen gjennom en årrekke og klubbens aller første medlem fra denne regionen. Han deltok aktivt på klubbtreff i inn- og utland og var en flott ambassadør for Porsche Club Norge. Han skapte også det lokale klubbmagasinet «Porsche Time» i Bergen tidlig på 90-tallet og mot slutten av yrkeskarrieren var han daglig leder av Porsche Center Bergen.


 


 

Steinar Farstad Linckert

Æresmedlem nr 8
Utnevnt 2015
Steinar har vært nestleder og styremedlem i PCN i flere omganger og redaktør av klubbmagasinet Porsche Classic gjennom en årrekke fra 2006 til d.d. Som utdannet grafisk designer har han ansvaret for alt kommunikasjons-materiell fra Porsche Club Norge og har på det meste utgitt fire utgaver av magasinet årlig. I tillegg til å designe alt fra klubbklær, beachflagg og klistremerker designet han også klubbens fjerde klubblogo i 2007 i tett samarbeid med Porsche AG. Steinar har også designet merket til alle lokalavdelingene.


 


 

Steingrim Soug

Æresmedlem nr. 9
Utnevnt 2015
Steingrim var nestleder og sekretær i styret gjennom flere perioder og arbeidet i fem år på fritiden med å skape en serie kjøpeguider som omhandlet alle de ulike Porsche-modellene. Disse ble også til en innbundet bok på 224 sider. Han satt også som formann i to måneder og sørget da for at klubben hadde en ledelse gjennom en kritisk periode. Steingrim har vært en ekstra støttespiller for flere klubb-styrer gjennom en årrekke.


 


 

Rune Sæther

Æresmedlem nr. 10
Utnevnt 2015

Rune har sittet som nestformann og styremedlem gjennom flere perioder, samt hatt andre tillitsverv i klubben gjennom mange år. Det ble arrangert mange flotte kjøreturer i Norge over en lang tidsperiode med Rune som turgeneral. Han har også vært arrangør og reiseleder ved en rekke besøk på Porsche-fabrikken og på Oldtimer Grand Prix. En lidenskapelig Porsche-entusiast med stor historisk kunnskap om merket.


 


 

Thorstein Klingenberg

Æresmedlem nr. 11
Utnevnt 2017

Thorstein er en entusiastisk og engasjert leder av PCN avdeling Nord, med sete i Tromsø. Denne oppgaven har han hatt siden 2009. Medlem av Lov & Regel-komiteen siden 2013 og webmaster i klubben siden 2014. Samarbeider med PCN avdeling Midt om arrangementer på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Han har også et aktivt samarbeid med andre lokale bilklubber for å skape felles turkjøring i regionen.

 


 

Jan Myrvold

Æresmedlem nr. 12
Utnevnt 2021


Jan har vært et kjent og kjært ansikt i klubb-sammenheng i mange år. Han ble styremedlem allerede i 2008 hvor han snart tok ansvar for motorsport-seksjonen i klubben. Han hadde også lenge ansvaret med å oppbevare, drifte og klargjøre klubbilen i tillegg til å kjøre den til de arrangementene hvor den skulle brukes. Som kjørekurs-ansvarlig og instruktør har Jan sikret kvaliteten på klubbens kjørekurs over lang tid – og som aktiv motorsport-utøver var han med i PCN Racing helt i starten med et godt knippe løp under beltet. Seieren i R-klasse i PCN Slalomcup 2013 henger høyest hos Jan selv.