Skip to main content
 Søndag, 24. September 2023 - Søndag, 24. September 2023
 Gelleråsen Arena, Karlskoga Motorstadion, Karlskoga, Sverige

Kjørekurs Gelleråsen, Karlskoga Motorstadion, Karlskoga

Porsche Club Norge inviterer til kjørekurs på Gelleråsen Arena, Karlskoga Motorbane ved Karlskoga i Sverige søndag 24. september 2023.

Karlskoga Motorbane er en klassiker i skandinavisk sammenheng og dens historie går mer enn 70 år tilbake i tid. Banen er teknisk og variert med et spennende og morsomt layout, og med en lengde på ca. 2400 meter. Den ligger 28 mil fra Oslo, noe som er en overkommelig avstand til banen for veldig mange av oss.

PCN har vært på denne banen mange ganger tidligere, selv om det nå er en del år siden sist. Vi har jobbet en stund med å få på plass et «svensketreff» igjen, og vi håper selvsagt at dette vil falle i smak hos medlemmene.

NB! Billetten er personlig og kan ikke selges, overdras til andre eller refunderes. Dette gjelder uansett årsak til frafall.

Påmeldingen er for 1 bil i en klasse. Skal bilen gå i flere klasser må den meldes på 2 ganger.

Det er satt opp følgende tider for kjørekurs:

Søndag 24. september kl. 0900 - 17.00

NB! Tidsskjemaet i detalj vil bli annonsert i Cardskipper, ved at appen oppdateres. Tidsskjemaet kan justeres helt frem til oppstart for arrangementet, men start- og sluttidspunkt for arrangementet står fast.

Påmelding vil kun være tilgjengelig i Cardskipper.

Kjørekurset er kun for betalende medlemmer av PCN og det er kun biler av merke Porsche som kan benyttes på kurset.

Hotell:

Vi har booket nesten alle rommene på Karlskoga hotell fra lørdag til søndag den helgen. Hotellet ligger bare 8 kilometer fra banen. Pris for enkeltrom vil være 1340 SEK, og pris for dobbeltrom 1400 SEK, uavhengig om du er en eller to på det rommet. Tlf. til hotellet er +46 (0) 586-637 40, booking-kode er: PORSCHE CLUB NORGE. Rom reserveres av den enkelte med angitt kode, direkte med hotellet, etter at man har sikret seg billett til kjørekurset i Cardskipper.

Instruktører:

Det vil være instruktører til stede som kan benyttes etter behov. Instruksjon vil foregå ved at instruktør kjører deltakernes biler, sitter på med deltakeren eller kjøre ledebil foran denne/disse. Dette vurderes i hvert enkelt tilfelle av instruktøren.

Se reglement for kjøring med instruktør.

Grupper:

Deltakerne vil som utgangspunkt bli delt inn i tre grupper, avhengig av erfaring og hvilket tempo det kjøres i. Dersom vi får nok påmeldinger fra personer som ønsker særlig rolig kjøring, eller at det vil være nok damer som ønsker eget dameheat, vil det bli vurdert ett eller flere kjørepass kun for disse. Beslutning om dette tas av ansvarlig kjøreinstruktør i forkant av kjørekurset, basert på interessen for slike spesielle kjørepass som foran nevnt. Deltakerne vil bli tilskrevet via e-post i forkant av kjørekurset, for å kartlegge et eventuelt slikt ønske/behov. Det vil ved denne anledning, i et slikt kjørepass dersom det skulle bli besluttet, være et tilbud om en pris på kr. 300 for ekstrafører dersom denne er fra samme husstand. Krav om hjelm/kjøredress vil gjelde, samt obligatorisk tilstedeværelse på førermøte. A eller B-medlemsskap vil også være et krav.

Innplassering av deltaker i gruppe styres av innsjekk på kjørekursdagen.

Kjørekursansvarlig kan flytte deltakere mellom gruppene, dersom det vurderes som nødvendig.

Innsjekking og teknisk kontroll:

Teknisk kontroll foretas på banen den aktuelle kjørekursdagen. Tidspunkt for innsjekk angis i Cardskipper, og dette kan være gjenstand for justering frem til kl. 2000 dagen før kjørkursdagen.

NB!! De som ikke er sjekket inn får ikke deltatt på kjørekurset. Vær derfor tidlig ute med innsjekk!!

Førermøte:

ALLE førere må delta på obligatorisk førermøte for å få tilgang til banen. Tidspunkt for førermøte annonsere i Cardskipper.

Det vil bli vurdert å åpne for open pit eller sammenslåing av grupper etter antall biler som er på banen.

Denne beslutningen vurderes av kjørekursansvarlig og race control, på bakgrunn av sikkerheten, og kan ikke påklages.

Sikkerhetsutstyr:

Utstyr som kreves er heldekkende kjøredress/kjeledress (trenger ikke å være FIA-godkjent) og godkjent hjelm. Alternativt er flammehemmende undertøy.

Bortsett fra at bilen må være i topp teknisk stand, er det svært viktig å ha ny bremsevæske, gode bremser og gode dekk før en kjørekursdag.

Forsikring:

De som har forsikret sine biler i If, er forsikret ved kjøring på bane under dette arrangementet. Øvrige deltakere må avklare med sitt selskap om de har forsikring for kjøring på bane.

Priser:

Pris for ordinær påmelding kr. 1.990,-

Pris for drop-in er kr 2.990,-

Påmelding

Påmeldingen kan kun gjøres via Cardskipper.

Ordinær påmelding tilgjengelig i Cardskipper 6 uker før arrangementsstart og frem til 12 dager før.

Det vil kun være mulig med Drop-In påmelding etter at ordinær påmelding er stengt, og kun en til to dager før kjøringen starter, og kun dersom kjørekurset ikke blir fulltegnet.

Ved drop in må betaling i Cardskipper foretas før teknisk kontroll kan gjennomføres. Det er ikke mulig å betale påmelding med kort, Vipps eller Paypal. Dette av hensyn til oppfølging av betalingene.

Passasjer:

Det er tillatt med passasjer i bilen, unntatt ved første kjørepass i alle grupper.

Passasjer må ha fylt 15 år og være over 150 cm høy.

Aldersgrensen for å oppholde seg i Pitlane er også 15 år.

Spørsmål om kurset kan rettes til sjur.helstad@porsche-club-norge.no.

Tidligere ganger klubben har vært på Gelleråsen har vi ankommet hotellet tidlig lørdag ettermiddag, hatt hyggelig sosialt samvær i Karlskoga på ettermiddag/kveld, for deretter å glede oss med en fin opplevelse på banen søndag. Vi håper at dette vil være slik deltakerne ønsker det denne gangen også.

Vi ønsker nye og gamle medlemmer velkommen til kjørekurs og oppfordrer alle til å kjøre hensynsfullt både til og fra banen.

For styret og kjørekursinstruktørene

Sjur Helstad