Skip to main content

PRCF Esports ajettiin ensimmäistä kertaa 2019. Kerhosarjan organisoija ja kilpailulähetysten toteuttaja FiSRA on tehnyt vuosia työtä sim racingin parissa, joten kilpailujen televisiointi oli varmalla pohjalla, kuljettajista ei vain ollut varmuutta. Yhteistyössä Porsche Club Finlandin kanssa lähtöruudukkoon löydettiin kerhojäseniä koko harrastusspektriltä; kärjessä lajin SM-tasolla kilpailevia kuljettajia ja listan loppupäässä kuljettajia, jotka etsivät penkin säätöjä ja jarrubalanssia vielä aika-ajoissa.

Kauden aikana järjestettiin harjoituskilpailuita säännöllisesti ja tietyissä harjoituksissa kokeneemmat kuljettajat neuvoivat aloittelijoita. Kouluttajien työ näkyi selvästi viimeistään kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa, joissa gridin loppupuolellakin nähtiin kokonaisia kilpailulähtöjä ilman virhepisteitä. Toisaalta sarjassa toiseksi sijoittunut Luka Nurmi osoitti viimeisessä Span osakilpailussa mitä kymmenen pisteen virhebudjetti tarkoittaa kilpa-autoilijalle. Ollikaista takaa-ajaessaan Nurmi otti tarkoituksellisesti 9 pistettä käyttäessään joka sentin Span asvaltoiduista radan reunuksista. Kyse ei ollut ajovirheistä, vaan sääntöjen täysimittaisesta hyödyntämisestä.

Clubikauden päätyttyä osa kuljettajista totesi, että jotain on keksittävä myös perinteiselle kesäkaudelle. "Team PRCF Esports" ajoi Trellet GT4 Series- ja eSM-sarjossa, jossa autona oli Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR.

PRCF sim racing toi lajin ja laitteet yleisön testattavaksi elokuun Porsche Festival 2020:een. PRCF Esports 2020 tullaan ajamaan pääpiirteissään samalla konseptilla kuin 2019. Sarjan tavoite on tarjota aloittelijoille tapa päästä ohjatusti mukaan kilpatoimintaan. PRCF auttaa ja neuvoo sinut nopeasti kehittyvän lajin pariin. Lue sarjasivun infot ja liity PRCF Esports Discord-kanavalle, jos ajaminen kiinnostaa. Kanavalle otetaan kaikki PCF-, PRCF- ja PCCF-jäsenet. Lähetä sähköposti (Jyrki.Aalto (ät) PRCF.fi) ja saat paluuviestinä linkin ja ohjeet liittymiseen. Tervetuloa mukaan!

 

Livelähetykset löydät SimRacing.fi Twitch-kanavalta.

Aloittelevan kilpailijan ohjeen voit lukea tästä (PDF-tiedosto). Ohjeessa on myös neuvottu, miten voit kokeilla nykyaikaista ajosimulaattoria ilmaiseksi omalla PC:lläsi.

Lisätiedot osallistumisvaatimuksista, palkinnoista ja ilmoittautuminen sarjaan: FiSRA PRCF Esports-sivujen kautta.

Connect with Porsche Racing Club Finland