Skip to main content

Porsche on kehitetty kilpailuolosuhteissa ja siksi myös useat Porsche-kuljettajat ovat viehtyneet rata-ajoon. Tässä harrastajia palvelee PRCF Time Trial – sarja.

Kyseessä on yleiseen tieliikenteeseen hyväksytyille autoille tarkoitettu kilpa-ajon harjoittelu ja sarja onkin erinomainen mahdollisuus päästä kokemaan laadukkaasti järjestettyjä kilpailuolosuhteita turvallisesti ns. entry level-tasolla.

Time Trial -sarjassa ajetaan viidessä eri luokassa, joista neljä on nopeusajon harjoittelua ja yksi tasanopeusajoa. Jaossa on vain yksi sarjamestaruus, mutta osallistujat jaetaan eri luokkiin. Näin jokainen voi kerätä samoja sarjapisteitä tasaväkisesti kalustosta ja ajosuorituksen mittaustavasta riippumatta. Jokaiselle löytyykin omien mieltymysten mukainen tapa osallistua yhteiseen sarjaan!

 

Nopeusajoluokissa autolta vaaditaan tietyt turvavarusteet: Tulensammutin, puolikaari, kilpaistuin ja 4-pistevyöt. Tasanopeusluokassa TT-Touring autoilla on käytännössä samat vaatimukset kuin PCF:n ajoharjoittelutapahtumissa.

Time Trial -Touring on tasanopeusluokka jossa ajetaan kolme aikakierrosta. Lähimpänä olevien kahden kierrosajan ero otetaan huomioon. Ajamme urheilullisesti, mutta riskiä ei tarvitse ottaa liikaa hyvän tuloksen saadakseen.

Osakilpailut ovat jäsentenvälisiä harrastetapahtumia, joissa ensisijaisesti pyritään turvallisuuteen ja kanssakilpailijoiden kunnioitukseen sekä kehittämään ja vaalimaan urheiluautoperinnettä kilparadoilla, ajaen omien rajojen mukaisesti kelloa vastaan. 

Kausikilpailijoiden on oltava Porsche Racing Club Finlandin jäseniä, yksittäisissä osakilpailuissa voi olla hallituksen kutsumia ei-jäseniä. 

Porsche Club Finlandin järjestämistä koulutus- ja ratapäivistä muodostuu hyvä reitti Time Trial kilpailijaksi. Koulutus- ja ratapäivien pääkouluttajan hyväksynnällä kuljettaja voi saavuttaa L3 tason joka oikeuttaa osallistumaan sarjaan tai siten, että hänellä on voimassa oleva rataleimatutkinto. Hyväksynnän PRCF Time Trial -sarjaan suorittaa ja vahvistaa PRCF.

Note: Rules and Driver info are available in english on page "Säännöt - Regulations". Members of other official Porsche Clubs can take part in PRCF events, more details in Driver Info. If you need more information, please contact us, we are happy to help!

Kuva: Antti Takala