Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 42

Dario Duck verovert Bad Gögging  -  914 Internationaal 2015

Elk jaar is het weer uitkijken naar de internationale bijeenkomst van de Porsche 914.

Dit jaar was het de “914 Freunde Bayern” met ondersteuning van de 914 Club Duitsland welke het evenement voor haar rekening nam. De organisator Tony Arendt realiseerde al snel in de loop van vorig jaar een volle bezetting met 110 wagens – only 914 – uit Europa en UK.
Zoals ook de laatste jaren verlengden wij dit evenement met een paar dagen extra toeren. Zo werd de heenreis aangevat met vijf wagens, twee Engelse, een Nederlandse en twee Belgische. De eerste plaats van samenkomst was het hotel Adagio Access in Straatsburg. meestal rijden we deze stad voorbij richting het zuiden, maar nu weten we beter. Wat een pracht van een oude binnenstad, heerlijk om hier rond te flaneren.
Vandaar ging het via Luxemburg waar we de lunch genoten bij een Italiaans restaurant. Hier hadden we geluk, want het was de laatste dag dat dit restaurant open was, de eigenaar had genoeg verdiend en keerde terug naar zijn geboorteland, geef hem eens ongelijk!! Tijdens de lunch viel ons oog op een knalgeel eendje wat verloren tussen de planten stond. Na overleg besloten we dit te adopteren en er onze reismascotte van te maken. Het kreeg de naam van het restaurant en zo startte de trip van “Dario Duck”.

Dario mocht vervolgens uiteraard ook op de foto’s wat vaak tot verrassende  en hilarische reacties leidde.
Dirk had voor de groep een mooi landelijk parcours uitgezet zodat we relaxed via slingerende baantjes onze volgende stop Hotel Schiller in Freiburg bereikten. De sfeer zat er goed in, de wagens deden het uitstekend, bijzonder meegenomen daar er in dit groepje niemand zat met echt technische vingers…Onderweg bezochten we nog Neustadt waar we de oorsprong van de Donau opzochten. De omgeving van de bron werd nieuw opgebouwd, heel knap.
De derde dag sliepen we in Ulm waarna we naar Inglostadt reden en het Audi-museum bezochten. Het bezoek aan deze trekpleister van Audi loont de moeite en kan qua uitstraling en inhoud makkelijk naast het Porsche en het Mercedes museum in Stuttgart geplaatst worden. Wat we toen nog niet wisten was dat de organisator de eind- en afscheidslocatie van het evenement ook hier gepland had.
De avond voor de pre-meeting arriveerden we als eerste op de plaats van bestemming, het prachtige hotel Monarch in Bad Gögging. Daar werden we meteen hartelijk ontvangen door een glunderende Toni Arendt.

Het plaatsje Bad Gögging is voornamelijk bekend als kuur en herstellingsoord. Heel wat hotels bieden verwenpakketten aan. De prachtige kamers van ons hotel vielen meteen in de smaak. De ondergrondse parking kon alle deelnemers stallen. Binnen en buitenzwembad, sauna, massagerooms, wat wil je nog meer…. Een geluk dat de organisatie goede prijzen bedongen had zodat deelname en verblijf in dit hotel best betaalbaar waren.Bij de pre-meeting telden we 45 wagens die vervolgens nog aangevuld werden met 65 teams voor de main-meeting. De Duitsers waren uiteraard in de meerderheid, maar daarna volgden wij met 14 wagens, de UK met 12,  de Zwitsers met 10 en de Nederlanders en Italianen met 6 wagens. Kortom een bont gezelschap, zowel wat nationaliteiten betreft als de kleuren en uitvoeringen van de wagens.

De eerste dag leidde het knappe full-color roadbook, geïllustreerd met foto’s van vorige internationale bijeenkomsten, ons naar Rosenburg, een kasteel op de top van een berg waar we een show volgden met roofvogels. Wat verder  lunchten we aan een prachtig meer en keken we met jaloerse blikken naar de zwemmers die afkoeling zochten voor de hete zon.
De tweede dag van de pre-meeting werden we verwend met mooie rit naar de Donau waar een bootvaart tot aan het klooster Weltenburg ons aangenaam liet verpozen.
Vrijdag namiddag kwamen de deelnemers voor de main-meeting druppelsgewijs binnen, waarbij menigeen zich te goed deed aan een koel biertje op de binnenplaats van het hotel.

Het schitterende oude plaatsje Kallmünz werd op zaterdag bezocht, opnieuw onder een helblauwe hemel met 32° op de barometer. Wat een geluk dat de 914 de luxe heeft van een Targadakje, al deze dakjes verdwenen dan ook in de koffer zoals gebruikelijk.
Onze gids ter plaatse wist met smeuïge verhalen en anekdotes ons met zijn rondleiding te boeien. Even paniek in de tent toen Dario Duck kwijt was, gelukkig vonden we hem terug in de kerk waar onze Lieve Heer over hem waakte. Bij de lunch werden we nog verrast met gegraveerde broodplankjes en dito messen.
De organisatie was eens te meer top en de parkingwachters zorgden telkens dat de wagens mooi opgesteld stonden zodat foto’s van de unieke verzameling aan 914’s konden genomen worden.

De gala-avond werd gekleurd door de deelnemers die uitgedost waren in typische outfit van de respectievelijke landen van herkomst. Enkele landgenoten waren zelfs voorzien van stelten uit Merchtem. Een enthousiaste live-band kreeg van bij de eerste minuut de dansvloer vol, dit hebben we nog nooit gezien. De diverse vertegenwoordigers van de deelnemende clubs bedankten via speech en cadeautjes de organisatie. De gegraveerde klok die we vanuit PCCB hadden meegenomen viel goed in de smaak.
Met een verlaat ontbijt (goed om de weinige uurtjes slaap te compenseren) werd de laatste dag aangevat. De route bracht ons tot aan het museum van Audi in Ingolstadt.


Wat ons opviel in Beieren was dat  drempels  noch flitspalen hun intrede hebben gedaan. De bevolking rijdt heel gedisciplineerd door de dorpjes en duwen bij het verlaten van het dorp dan weer lustig het gaspedaal in, geweldig om op deze wijze nog eens door een prachtig landelijk gebied te kunnen rijden.
Het einde komt altijd te vroeg, maar we reden terug naar huis met vele foto’s en super goede herinneringen. Meteen ook de volgende internationale bijeenkomst in onze agenda opgenomen, van 27 tot 29 mei opnieuw in Duitsland maar nu in Siegerland, volgend jaar de place to be als je het ons vraagt. We mogen dan wel onze Dario Duck niet  vergeten uiteraard!!       

Ivo & Nicole