Skip to main content

Dit jaar startte de PCCB Winterrally in het Porsche Centre Paal, langs de E313die de brug slaat tussen 2 provincies, Antwerpen en Limburg. De deelnemers konden niet snel genoeg in het Antwerpse zijn, bij 911 Motorsport, voor wat een verbazingwekkende rondleiding ging worden…

We werden onthaald op een lekker ontbijt, dat Jo opnieuw voor ons had klaargemaakt, inclusief poffertjes en warme mini-wafeltjes. De stijlvolle kerstversiering zorgde onmiddellijk voor de juiste sfeer. Tussen 9u en 10u kwamen alle deelnemers aan en parkeerden op de parking. Dat alle 911’en netjes op een rij gingen staan met de snuit naar voren getuigt van het samenhorigheidsgevoel dat in de PCCB club heerst.

Fons en Sonja hadden opnieuw met kennis van zaken een mooi Roadbook uitgestippeld door de Zuiderkempen. Het blijft toch steeds verwonderlijk hoe mooi ons landje is, zeker als we de drukke steenwegen verlaten en rijden over landelijke wegen en wegeltjes. Onderweg moesten enkele vragen opgelost worden, de ene al wat moeilijker dan de andere.

De route leidde ons via Herselt, Averbode, richting Duffel om uiteindelijk aan te komen in Kontich bij 911 Motorsport. De zaakvoerder en zijn team hadden er alles aan gedaan om garage om te toveren in een gezellige winterbar. Manu had zijn foodtruck buiten opgesteld en zorgde voor een opéénvolgende reeks van lekkere wintergerechtjes.

911 Motorsport huisvest eveneens een indrukwekkende collectie klassieke 911’en. Er was afgesproken om de leden in beperkte groepen rond te leiden in de garage en de collectie, want elke 911 heeft zijn verhaal en dat werd in detail verteld. Met veel passie en kennis van zaken werde verteld hoe wagens werden geproduceerd en door wie, productieaantallen, de geschiedenis van deze specifieke auto, hoe ze reden en hoe ze in de collectie terecht waren gekomen. Alle aanwezigen luisterden aandachtig en werden er stil van. Er kwamen maar weinig vragen. Velen waren onder de indruk van zoveel schoonheid en zoveel geschiedenis gehuisvest onder één dak.

Uiteraard was de prijsuitreiking het moment waar iedereen op wachtte. Sommige deelnemers moeten stilaan hun schoorsteen gaan uitbreiden om de bekers er nog bij te kunnen plaatsen. En ook onze gelegenheidssponsor Edwin Smeets zorgde voor de extra liters motorolie dat de winnaar er als de gesmeerde bliksem vandoor kon gaan…

Tekst : Bruno Hancké