Skip to main content

De Coppa Classic Days is een autoweekend georganiseerd op het domein van het kasteel de Merode in Westerlo. Het wordt georganiseerd door de Kiwanis en vindt plaats van vrijdag 10 juni tot zondag 12 juni 2016. Ook dit jaar was er gratis toegang voor alle eigenaars van classic-cars ouder dan 30 jaar, mits voorinschrijving via de website. Er is de Blue Ribbon Rondrit en de Concours d’Elegance op zondag.

Verschillende merken waren aanwezig zoals Jaguar, Bentley, Maserati en Porsche. Zij toonden hun nieuwste modellen. Vooral de opstelling van de meest recente Porsches was indrukwekkend, op het binnenplein van het kasteel. Ook de Jaguar Club, BMW club, Volvo Club en andere clubs zijn telkens aanwezig op dit evenement. Zelfs de buien hield de deelnemers niet tegen om er een gezellige dag van te maken onder autoliefhebbers.

Een professionele jury koos de winnaar van de Concours d’Elegance , een Iso Grifo, duidelijk herkenbaar aan de gepersonaliseerde nummerplaat. State of Art had zijn Volkswagen T1 Lang chassis pick-up afgevaardigd, die trots de Porsche 550 Spyder op zijn rug droeg.

Foto’s: Pierre Stubbe - Tekst: Bruno Hancké