Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 42

Herfstrally 2015 Paal-Maastricht

Als winnaar van de Herfstrally 2015 werden we aangeduid als Chinese vrijwilliger om een artikel te schrijven voor ons clubblad. Dus hier volgt het artikel met wat er vooraf ging.

Zondagmorgen 20 september keken we vol verwachting door het raam om te zien wat de weergoden in petto hadden.  De weermannen/-vrouwen hadden namelijk een grijze dag voorspeld.  Niets was minder waar want de eerste zonnestralen priemden reeds door wolken.  Onderweg richting Paal was er zelfs geen wolkje meer aan de lucht en konden we volop genieten van de zon. Toen we rond 9u na een ritje van 1 uur op onze vertrekplaats  stonden er al heel wat Porsches  te blinken op de parking van Golfclub Millenniumgolf.  Na ons te hebben aangemeld aan de inschrijvingstafel mochten we ons te goed doen aan een heerlijk en zeer verzorgd ontbijt. Er was voor ons ook een blij weerzien met mensen die we leren kennen hadden tijdens de Summer Marathon(een aanrader) in Italië. Na een korte  briefing vertrokken 56  Porsches, zowel nieuwere als oldtimermodellen , voor een eerste rit van 80km richting Kasteel van Horst waar de middagstop plaatsvond.  Alhoewel er in onze regio ook verschillende ritten georganiseerd werden, waren we blij dat we de verplaatsing gemaakt hadden. Wij genoten ten zeerste van de verscheidenheid aan landschappen en van de wijdse omgeving.  Dikke proficiat aan de roadbookmaker. Onze rit voerde ons van vraag tot vraag over zeer leuke baantjes. Eén van de vragen bracht ons bij B&B Pelender. Deze B&B kwam ons bekend, vermoedelijk van het VTM-programma ‘Met vier in Bed’ .  Uitbater van dit luxueuze oord is oud-international Stijn Stijnen. 

In Wellen vond totaal onverwacht een mini Kermis plaats te midden van het uitgestippelde parcours. Moest daar nu net een vraag opgelost worden : ‘Wat zoekt men in Wellen’.  Omdat we nog altijd goede hoop hadden op een mooi klassement, hebben we ons de moeite getroost om een stuk van het parcours te voet af te leggen.  En als bij toeval viel het oog van mijn co-piloot op een verfrommeld spandoek waarop stond dat Wellen brandweervrijwillers zocht. Ik denk dan ook dat dit antwoord ons uiteindelijk de overwinning bezorgd heeft.

Na deze kleine hindernis reden we verder door naar Maastricht waar we in Chalet Bergrust verwacht werden.  Onder een stralende zon konden we op het terras van deze charmante zaak met mooi uitzicht nog wat nagenieten van een mooi uitzicht op de stad Maastricht en bijpraten over een geslaagde dag. Het wachten op de uitslag duurde iets langer dan verwacht omdat er een wagen met pech aan de kant stond. Uiteindelijk werden we dan als winnaar uitgeroepen met 179 punten. Na ontvangst van ons geschenk reden we met een brede glimlach op ons gezicht naar Kasterlee waar we van een lekker dineetje hebben genoten. En onze 356, die heeft weer zonder problemen 400 km extra  aan de teller toegevoegd.

Dirk en Sonja Ivens.