Skip to main content

Zomerrit juni 2017

Foto’s: Luc Laureys, Tekst: Bruno Hancké     

Het zomerde in 3 landen...

Het was een zonovergoten dag, die 18de juni 2017. In navolging van Luc Laureys die eerder al rally’s had georganiseerd voor de club, was het nu Edwin Smeets die ons welkom heette in het mooie Limburg.

Startpunt van de rally was Speed Service , de Porsche 911 specialist in Sittard in Nederlands Limburg. Het gebouw ademde één en al passie, waar de medewerkers zich bezig houden met onderhoud, preparatie, revisie, restauratie en race/rally prepareren van alle luchtgekoelde modellen.

Op het erf van de fraaie boerderij/werkplaats stonden verschillende 911’en opgesteld. Waaronder een olijfgroene 964 die backdated was naar een jaren 70 chroom model, bijgenaamd de Madster. Interessant was dat aan deze auto heel veel onderdelen naar eigen ontwerp werden gemaakt uit polyester of aluminium, zoals de bumpers en de spoilers.

De rit van 160 kilometer bracht de deelnemers door een zonovergoten landschap door 3 landen, Nederland, Duitsland en België. Edwin had ervoor gezorgd dat de innerlijke mens tijdig werd versterkt, door een tussenstop te organiseren met een mobiele banketbakker.

Aankomst was voorzien rond 16u in de namiddag bij Traiteurdienst Jacky Jaeken in Dilsen-Stokkem. Na de prijsuitreiking werden de deelnemers uitgenodigd voor een uitgebreid buffet. Bedankt Edwin Smeets, om deze mooie rally uit te werken en onze Porsches een zomerse drielandenroute te laten ontdekken. Wordt vervolgd?