Skip to main content

Dragi prijatelji in člani Porsche kluba Slovenija,

 

 

Po tem, ko je vreme skoraj ogrozilo našo redno letno skupščino in srečanje na Vranskem, so se popoldan skrbi razpršile. Ob še zmeraj lepi udeležbi smo skupaj naredili dogodek zanimiv in dovolj nepozaben za marsikoga od nas.

 

Delovni del je bil seveda namenjen skupščini. Mičo jo je vešče vodil od poročil organov kluba, kjer se je Matjaž ponovno izkazal s finančnim presežkom, preko predstavitve novih in vznemirljivih aktivnosti za letošnje leto, pa vse do uspešnih nadomestnih volitev člana predsedstva. Zaradi svojega odhoda v tujino je Aleš Fajdiga, dolgoletni član, Porsche prijatelj in mentor kluba v zanj najzahtevnejših trenutkih, prosil za razrešnico kot člana predsedstva. Pospremljen s priznanji, zahvalami in z željo po sodelovanju za naprej je svoje mesto v obliki nadomestnih volitev člana predsedstva predal našemu priznanemu Porsche entuziastu in promotorju našega kluba Gregorju Vidmarju. Da bi revija Porsche kluba Slovenija "Porsche klub" bolj redno izhajala, je uredništvo okrepil naš David White - priznan športni novinar in izdajatelj mednarodnih časopisov s področja golfa in seveda avtomobilizma v Veliki Britaniji.

 

Skupščini je sledilo srečanje, ki je bilo res bogato. Najprej zaradi razpoloženja, ki ga poznate tudi z drugih naših srečanj. Začelo se je s presenečenjem, ko nas je v družabnem prostoru čakala nova številka naše klubske revije "Porsche klub" z utrinki iz naših zadnjih treh let. Kot vsako leto smo se tudi letos s skromnimi pozornostmi spomnili prijateljev, ki so s svojim delom najbolj zaznamovali preteklo leto v PKS in se še posebej zahvalili Alešu Fajdigi. Izvrtali smo tudi rojstnodnevnega slavljenca na dan pred skupščino, ki prav tako odhaja domov s posebnim spominom na Porsche prijatelje. Hitro zatem smo imeli tombolo, kjer pa je zadela vsaka srečka. Seveda na njej ni bilo ničesar, kar ne bi nosilo znaka Porsche. Enako velja tudi za steklenice Aninega vina s Prekmurja, ki jo je prav tako prejel vsak udeleženec. Tudi letos smo zbirali prispevke v dobrodelne namene. Podobno kot zadnja leta, ko smo združili nabrana sredstva dveh let in jih podarili (pred tremi leti Zavodu za slepo in slabovidno mladino), gre lanski nabor (922 evr) skupaj z letošnjim (911 evr!). Izročili ga bomo pomoči potrebnim in vas o tem posebej obvestili.

Vesela družba kar ni želela domov - kako bi, ko smo se dobro zapisali tudi pri naših gostiteljih. Tako je Branka Leskovšek, vodja Centra in ekipe, s katero je uspel dogovor, da lahko uporabljamo lepo in zanimivo progo, od nas prejela majhno Porsche pozornost. Nismo pozabili pa tudi naše Vesne, ki nas streže vsakič, ko pridemo na Vransko in seveda njenega kolega.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki ste s svojo udeležbo pripomogli k dobremu delu skupščine in k odličnemu razpoloženju na srečanju! Za slednje nosi največ zaslug Milan Pešič, ki je spet stvari organiziral na odličen način. Organizatorji smo se letos spet potrudili z darili, kjer omenjamo še posebej Andreja Malgaja, Jerneja Dragoša in Mitjo Slavinca. Aleš Novak, Gregor Vidmar in Matjaž Šket so skupaj z urednikom s pravo vojaško akcijo poskrbeli, da smo letos vendar in pravočasno dobili novo številko revije. Seveda ne moremo izpustiti prispevka Bernd Rosemeyer sekcije PKS. Najprej so z lepo udeležbo močno pomladili povprečno starost udeležencev, Alina, Katarina, Monika in Taja pa so bile z izdatno podporo skupščini in srečanju prave kraljice tega lepega večera!

 

Lep pozdrav,

 

Rasto