Skip to main content

Fredag, 8. Juni 2018 - Lørdag, 9. Juni 2018

Arctic Circle Raceway

Velkommen skal dere være til kjøretrening på ACR 8-9 Juni! (Med bittelite forbehold om at det er snøfritt der oppe, blir det trøbbel med det blir det eventuelt utsatt til September som i fjor). 


PCN og vi i Kills Bugs Fast arrangerer atter en gang suksessen med banekjøring på ACR!

For de av dere som har vært med oss på denne banen før regner vi med at dette vil være selvsagt også i år og vi håper på at dere sprer det gode budskap videre til alle for å få med flest mulig av våre medinteresserte!

Merk at årets treff vil foregå fredag og lørdag som vi har hatt god erfaring med tidligere.

Fra avdeling Midt blir det felles kjøring fra Trondheim, på torsdag ettermiddag. Normalt kjører det en pulje kl 13 og en annen kl 16 fra Shell på Stav litt nord for Trondheim.


Fra avdeling Nord blir det felles kjøring fra Tromsø, på torsdag klokken 09.00. Oppmøte ved "Vekta", Statens Vegvesens kontrollstasjon i Tromsdalen. Om noen vil henge seg på f.eks fra Nordkjosbotn, Bjerkvik eller Narvik, ta kontakt med Thorstein Klingenberg på 918 18 943 for å avtale tid og sted.


En lang rekke Porscher er et syn som varmer ethvert sportsbilinteressert hjerte så bli gjerne med på felleskjøringen.

Vi har som før en hotellavtale med Clarion Collection Hotel Helma.

Prisen er kr 864,- pr enkeltrom og kr 1095,- pr dobbeltrom pr natt.
Prisen inkluderer frokost, vaffel 15-18 og kveldsbuffet 18-21. Det er parkering for hotellets gjester ved siden av hotellet. I tillegg har hotellet et eget parkeringshus i kjelleren på hotellet. Vi får også låne topp utstyrt møterom med alle fasiliteter ved behov. Booking av rom skjer på tlf: 78 10 11 80 eller e-post cc.helma@choice.no Bestillingskode: ACR Porsche 2018, evt referer til Porscheklubben. Det er reservert et antall rom for denne prisen, førstemann til mølla.

Hele fredag og lørdag blir det banekjøring, se tidsskjema. Det koster bare kr 750/850,- pr dag å kjøre. Banen er stor så her er det muligheter til å kjøre MYE, man slipper å vente på ledig plass slik man ofte må gjøre på andre banedager. Vi stiller med flere instruktører som går gjennom banen, stiller som passasjer på din bil og lar deg sitte på i deres biler. Dette har vi hatt stor suksess med og man bør absolutt benytte seg av denne muligheten.

Siden dette treffet arrangeres etter PCN-regler så er selvsagt sikkerhet og trivsel satt i høysetet. Alle biler som skal kjøre skal gjennom teknisk kontroll for å sikre høyt sikkerhetsnivå, hjelm er påbudt, nytt av fjoråret er at alle som skal kjøre på banen må ha hel flammesikker kjøredress (trenger ikke være FIA-godkjent), det er sikkert lurt å bestille denne allerede, det er jo ikke mange dagene igjen. Husk å stille med ny bremsevæske og generell teknisk god tilstand på bil. Noe verktøy er som regel tilgjengelig på banen for de som trenger det (for dekkskifte etc).

Siden treffet arrangeres i NBF-regi må alle som kjører på banen løse ut engangslisens, denne koster kr 200,- for fører og kr 100,- for passasjer, den gjelder for hele arrangementet. Bonus er at da kan man ha gyldig forsikring om avtalen er ihht PCN samarbeidspartner. 

Ved betaling på banen er prisen kr. 850.- pr dag. Hvis man betaler for begge dagene samlet er prisen kr 1.500,-. Vi har kortautomat på banen som aksepterer debit-kort (ikke kredittkort) samt Vippskonto.

Passasjer høyere enn 150cm er tillatt, med unntak av første kjørepass for de i gruppe N ( nybegynner). Nybegynnere vil få egen merking på bilen for at andre førere skal ta hensyn. Alle i bilen skal alltid bruke hjelm og kjøredress.

Ved utgifter vedrørende skade på baneanlegg, bruk av saneringsmateriell og brannslokkere, vil det være den som forårsaker dette som er ansvarlig for å dekke dette.

Søndag kan brukes til hjemreise for dere som kommer langtveisfra. Dette har vi gode erfaringer med tidligere, de fleste trenger å hente seg inn etter et par dager med kjøring og noen iskalde på lørdag kveld :-) .

Forøvrig er det bare å ta kontakt på epost midt@porsche-club-norge.no ved eventuelle spørsmål.

Litt teknisk info om banen for de som ikke har vært der:

http://www.acr.no/

Banen betegnes som en av de råeste i Nord-Europa og har en herlig oppbygging med spennende svinger og høydeforskjeller. Det er et antall pitbokser tilgjengelig for de som trenger tak over hodet eller vil sette igjen bil på banen. Det er god plass til telt, biler og hengere på baneområdet.

Teknisk info
Banelengde: 3.753 m
Banebredde: 11 - 13 m
Lengste rettstrekning: 493 m
Pitlane lengde: 725 m
Nivådifferanse: 31 m, fall 8.6%
Høyde over havet: 200 m
Asfalterte arealer: 48.400 m2
Grusfelt: 39.300 m2
Gressfelt: 63.300 m2
Depotområde totalt: 30.000 m2


Tidskjema:

Fredag:

09:11 - Innsjekk og teknisk kontroll
09:35 - Førermøte
09:59–11:00 - "Følge Erik" rundt banen. Nybegynnere vil få ekstra fokus for å bli kjent med banen. Open-pit kjørekurs starter fortløpende etter dette.
11:30-12:15 - Lunsj banemannskap - Stengt bane
12:15-18:00 - Kjørekurs
20:00 - Felles middag på Clarion Collection Hotel Helma


Lørdag:

09:11 - Innsjekk og teknisk kontroll, kjørekurs
09:35 Førermøte, kjørekurs
09:59 -11:30 Kjørekurs
11:30-12:15 - Lunsj banemannskap - Stengt bane
12:15-17:00 - Kjørekurs

Vi forbeholder oss rett til å justere tidsskjema på banen hvis dette er mer hensiktsmessig ift kjøretid og utnyttelse av banen. Si fra om noen kommer med uregistrerte løpsbiler, dvs biler som ikke kan kjøres på prøveskilt (Vi tillater forresten kun forhandlerprøveskilt) så finner vi tid til dette:-). Kjørekurset er for Porscher. Enkelte unntak har og kan bli gjort men dette kun etter forhåndsavtale med oss. 


Vel møtt!Litt stemning fra tidligere:

Arctic Circle Raceway 6-7.juni 2014

Arctic Circle Raceway 5-6. juli 2015

Arctic Circle Raceway 7-8. juni 2016

Arctic Circle Raceway september 2017

Besøk vår Facebook-gruppe: