Skip to main content

REGLEMENT 2022

(Fullstendig reglement kan lastes ned i terminlisten)

Slalomcup konkurransene legges primært til søndager.

Vi kjører som regel etter følgende skjema:

10:30 Portene åpnes

11:15 Siste frist for etteranmelding og engangslisens

11:30 Førermøte og gjennomgang av banen

12:00 Konkurransen starter

Hva er Slalomcup?

Slalom (Autoslalom) er en ferdighetskonkurranse og er en ypperlig måte å bli en bedre fører på. Konkurransen har både et hastighets element (tidtaking) og ferdighets elementer ved at banen inneholder sving og manøvreringsøvelser, f eks. unnamanøver, slalom, svingkombinasjoner osv, på en bane satt opp ved bruk av myke plastkjegler. Berøring av kjegler eller feilkjøring ''belønnes'' med tidstillegg. Det fine er at man ikke behøver en spesialbygget bil for å delta. Det eneste kriteriet er at bilen er registret for vanlig bruk på vei og har godkjent PKK (EU godkjent). Alle PCN 's konkurranser følger NBF (Norges Bilsportforbund) regelverk slik at sikkerhet og forsikring er ivaretatt. 

Det kjøres fem runder/konkurranser i løpet av året og sammenlagtpoeng fra de fire beste rundene teller i sammenlagtresultatet. Det gis 10 poeng for førsteplass, 8 for andre, 7 for tredje osv. til 1. poeng for niende plass. Maksimal sammenlagt poengsum er 40.

Vi kjører vanligvis tre eller fire omganger på hver runde hvor sammenlagt tid inkludert straffesekunder for to hhv. tre omganger teller. Man stryker altså den dårligste omgangen når sammenlagt tiden regnes ut.

Straffesekunder gis slik:

Berøring/riving av kjegle:                   2 sek
Berøring/riving av kjegle i målgård: 2 sek pr. kjegle
Feilkjøring:                                            20 sek

Klasser

I PCN Slalomcup deles deltakerne inn i seks klasser. Debutant, Ungdom, Classic, 4-Dørs biler, Standard klasse og R-klasse for biler med dekk som klassifiseres som gateslikcs eller R-Dekk som det ofte kalles. Ved enkelte runder arrangeres det også konkurranse i Åpen klasse for andre bilmerker enn Porsche og modifiserte biler. Åpen klasse får ikke poeng i PCN Slalomcup.
PCN Slalomgruppe avgjør hvilken klasse bilen skal plasseres i dersom det oppstår tvil. Klasser kan også slås sammen dersom det er få deltagere i klassene.

Debutant

Alle Porsche modeller. Kriteriene for å starte her er at føreren ikke har deltatt i Autoslalåm tidligere. PCN Slalomgruppe har myndighet til å flytte deltagere til annen klasse hvis prestasjon/tider er for gode. 

Ungdom

Alle Porsche modeller. Førere i alderen 16 - 19 år kan delta uten førerkort, men lisens kreves. De må ha med ledsager som er over 25 år, og har hatt førerkort sammenhengende i minimum 5 år. Det kreves ledsagerlisens eller annen personlig lisens.

 

Klassiker

Alle Porsche modeller eldre enn 30 år (Luftavkjølte modeller og Transaksel modeller 924, 944, 968, 928). Bilen skal være registrert og ha godkjent PKK. Lisensierte biler og R-dekk er ikke tillatt.

Fire-dørs biler.

Alle Porsche modeller med fire sidedører (Panamera, Taycan, Cayenne og Macan). Bilen skal være registrert og ha godkjent PKK. Lisensierte biler og R-dekk er ikke tillatt.

Standard

Alle Porsche to-dørs modeller med spesifikasjoner ihht bilens Vognkort/Typegodkjenning. Bilen skal være registrert og ha godkjent PKK. Lisensierte biler, GT/RS type modeller og R-dekk er ikke tillatt.

R- Klasse

Alle Porsche modeller inkludert GT/RS type modeller. Dekk som har TW (Tread Wear) lavere enn 200. Bilen skal være registrert og ha godkjent PKK. Lisensierte biler ikke tillatt.

Krav til fører

Det er ingen spesielle krav til fører eller kjøreutstyr utover kravene i Veitrafikkloven ang. førerkort, og krav om lisens fra NBF. Man behøver ikke en personlig førerlisens fra NBF, digtal engangslisens kan løses på https://www.bilsportlisens.no/produkt/konkurranse-autoslalom/. For å få innsjekk og papirarbeid så effektivt som mulig på konkurransen anbefaler vi å løse en helårs personlig førerløses for Autoslalom. Den kan fås ved å fylle ut et søknadsskjema hos NBF.

Autoslalom er først og fremst en ferdighetskonkurranse hvor man lærer å kjenne sin egen bil og egne ferdigheter. Presisjon er et stikkord og man kjenner fort hvordan man kan utnytte bilens vektfordeling og lastveksling/tyngdeforflytning for å komme raskt gjennom den krevende banen. At man kjenner til hvordan bilen reagerer og oppfører seg hjelper oss til å bli trygge bilførere på veien. Og ikke minst treffer du hyggelige medkonkurrenter i et trivelig miljø!

Sjekk terminlista, påmelding gjøres i PCN medlemsapp Cardskipper.

 

 

Terminliste