Skip to main content

Fredag, 23. Juni 2017, Kurset begynner kl 10.00

Rudskogen Motorbane

Porsche Club Norge sitt «nye» kjørekurs for nybegynnere.

Den 23. juni 2019, vil Porscheklubben tilby et nytt og tilrettelagt kjørekurs for nybegynnere. Dette vil bli et tilbud som går parallelt med de ordinære kjørekursene, men følge et helt eget opplegg. Kurset er tilpasset alle typer Porsche og førere.Tilsvarende kurs gjennomføres også 21. juli. 

Kursene vil ha plass til maks 30 deltakere og det er bindende påmelding. Påmelding skjer i Cardskipper og er åpent så lenge det er ledige plasser. Alle anmodes om å laste ned reglement for kjørekurs som dere finner på linken ved siden av denne teksten, skrive ut dette, signere og ta med på kjørekurset. 

Hensikten med kurset er å formidle grunnleggende kompetanse for bilkjøring generelt men banekjøring spesielt. Dette ønsker klubben å lære bort på en enhetlig måte, uansett hvilken instruktør du vil få tildelt. Det vil bli undervist i det sporvalget som Porsche selv anbefaler for Rudskogen, og det er et overordnet mål at dette skal foregå på en så trygg måte som overhodet mulig.

Det er en målsetning at det ved hjelp av dette kurset skal føles tryggere for deg, som bilfører, og oppleve mestring med den bilen du har.

Kurset ledes av Lars Faale, som er leder for instruktørkorpset til PCN. Lars har lang og variert erfaring både som aktiv motorsportsutøver og som instruktør. Han har bl.a vært en del av PCNs instruktørkorps siden 2004, i tillegg til å avholde kurs i avansert kjøreteknikk i egen regi og i samarbeid med bilimportører og klubber i en årrekke. Med seg har han ett knippe av meget dedikerte og rutinerte instruktører som sammen vil bidra til at dere som kursdeltagere vil oppleve en god progresjon og mestringsfølelse gjennom kurset.

En kursdag starter kl 10.00, med introduksjon av instruktørene og inndeling i den gruppen man tilhører. Det vil være maks 6 deltakere pr instruktør, og man følger den samme gruppen hele dagen. På den måten blir man godt kjent med både instruktør og medelever.

Gjennomgang og undervisning av de sentrale og grunnleggende elementene ved bilkjøring vil bli gitt stor fokus.

Det  vil bli foretatt en trackwalk sammen med instruktørene, der man blir kjent med banen og ser detaljer som man normalt ikke ser fra bilen.

Teoriundervisningen vil foregå som klasseromsundervisning i pitboks 1 og 2, som vi får disponere fra vår samarbeidspartner, Porsche Norge.

De som er påmeldt dette kurset vil få servert en enkel lunsj før kjøringen starter, slik at man er skjerpet og klar til dyst når kjøringen begynner. Deltakerne vil også ha tilgang til frukt og vann under hele dagen, som også er gitt oss av Porsche Norge.

Når banen åpner for kjøring vil den første timen settes av til forskjellige kjøretreninger, kun for de som er påmeldt dette kurset. Det vil bli satt ut kjegler som forklarer sporet og som benyttes som referansepunkt under undervisningen. Kjeglene vil også være til hjelp for de andre som er på banen den dagen.

Det vil etter hvert kjørepass være debrief av det som skjer på banen, samt muligheter for å stille spørsmål og diskutere det man opplever. Dette vil foregå i pitboks 1 og 2 etter hvert kjørepass. Kursdeltakerne vil ha egne parkeringer i pitlane som blir tildelt av instruktørene.
 

Vi ønsker vel møtt til et lærerikt kurs.

Hilsen Styret og Banekomitéen

Besøk vår Facebook-gruppe: