Skip to main content

Lørdag, 9. September 2017 - Søndag, 10. September 2017

Arctic Circle Raceway

Velkommen skal dere være til kjøretrening på ACR 9-10 september!


PCN arrangerer atter en gang suksessen med banekjøring på ACR!

For de av dere som har vært med oss på denne banen før regner vi med at dette vil være selvsagt også i år og vi håper på at dere sprer det gode budskap videre til alle for å få med flest mulig av våre medinteresserte!

Merk at årets treff vil foregå lørdag 9. og søndag 10. september.

  • Fra avdeling Midt blir det felles kjøring fra Trondheim, på fredag ettermiddag, Normalt kjører det en pulje kl 13 og en annen kl 16 fra Shell på Stav litt nord for Trondheim.
  • Fra avdeling Nord blir det felles kjøring fra Tromsø, på fredag klokken 13. Oppmøte ved "Vekta", Statens Vegvesens kontrollstasjon i Tromsdalen. Om noen vil henge seg på f.eks fra Nordkjosbotn, Bjerkvik eller Narvik, ta kontakt med Thorstein Klingenberg på 918 18 943 for å avtale tid og sted.
  • Fra Østlandet, detaljer kommer.


En lang rekke Porscher er et syn som varmer ethvert sportsbilinteressert hjerte så bli gjerne med på felleskjøringen.Vi har en hotellavtale med Clarion Collection Hotel Helma.

Prisen er kr 864,- pr enkeltrom og kr 1095,- pr dobbeltrom pr natt.
Prisen inkluderer frokost, vaffel 15-18 og kveldsbuffet 18-21. Det er parkering for hotellets gjester ved siden av hotellet. I tillegg har hotellet et eget parkeringshus i kjelleren på hotellet. Vi får også låne topp utstyrt møterom med alle fasiliteter. Påmelding skjer ved tlf: 78 10 11 80 eller e-post cc.helma@choice.no Bestillingskode: ACR Porsche 2017. Det er reservert et antall rom for denne prisen, førstemann til mølla.


Hele lørdag og søndag blir det banekjøring, se tidsskjema. Det koster bare kr 750/850,- pr dag å kjøre. Banen er stor så her er det muligheter til å kjøre MYE, man slipper å vente på ledig plass slik man ofte må gjøre på andre banedager. Vi stiller med flere instruktører som går gjennom banen, stiller som passasjer på din bil og lar deg sitte på i deres biler. Dette har vi hatt stor suksess med og man bør absolutt benytte seg av denne muligheten.

Siden dette treffet arrangeres etter PCN-regler så er selvsagt sikkerhet og trivsel satt i høysetet. Alle biler som skal kjøre skal også gjennom teknisk kontroll for å sikre høyt sikkerhetsnivå, hjelm er påbudt, nytt av året er at alle som skal kjøre på banen må ha hel flammesikker kjøredress (trenger ikke være FIA-godkjent). Husk å stille med ny bremsevæske og generell teknisk god tilstand på bil. Noe verktøy er som regel tilgjengelig på banen for de som trenger det (for dekkskifte etc).

Siden treffet arrangeres i NBF-regi må alle som kjører på banen løse ut engangslisens, denne koster kr 200,- for fører og kr 100,- for passasjer og gjelder for hele arrangementet.

Ved betaling på banen er prisen kr. 850.- pr dag. Hvis man betaler for begge dagene samlet er prisen kr 1.500,-. Vi har kortautomat på banen som aksepterer debit-kort (ikke kredittkort).

Passasjer høyere enn 150cm er tillatt, med unntak av første kjørepass for de i gruppe N ( nybegynner). Nybegynnere vil få egen merking på bilen for at andre førere skal ta hensyn. Alle i bilen skal alltid bruke hjelm og kjøredress.


Ved utgifter vedrørende skade på baneanlegg, bruk av saneringsmateriell og brannslokkere, vil det være den som forårsaker dette som er ansvarlig for å dekke dette.

Mandag kan brukes til hjemreise for dere som kommer langtveisfra. Dette har vi gode erfaringer med tidligere, de fleste trenger å hente seg inn etter et par dager med kjøring.

Forøvrig er det bare å ta kontakt på epost pcnmidtnorge@gmail.com ved eventuelle spørsmål.Litt teknisk info om banen for de som ikke har vært der:

http://www.acr.no/

Banen betegnes som en av de råeste i Nord-Europa og har en herlig oppbygging med spennende svinger og høydeforskjeller. Det er et antall pitbokser tilgjengelig for de som trenger tak over hodet eller vil sette igjen bil på banen. Det er god plass til telt, biler og hengere på baneområdet.

Teknisk info
Banelengde: 3.753 m
Banebredde: 11 - 13 m
Lengste rettstrekning: 493 m
Pitlane lengde: 725 m
Nivådifferanse: 31 m, fall 8.6%
Høyde over havet: 200 m
Asfalterte arealer: 48.400 m2
Grusfelt: 39.300 m2
Gressfelt: 63.300 m2
Depotområde totalt: 30.000 m2Tidskjema:

Lørdag:

09:11 - Innsjekk og teknisk kontroll
09:35 - Førermøte
09:59–11:00 - "Følge Erik" rundt banen. Nybegynnere vil få ekstra fokus for å bli kjent med banen. Open-pit kjørekurs starter fortløpende etter dette.
11:30-12:15 - Lunsj banemannskap - Stengt bane
12:15-18:00 - Kjørekurs
20:00 - Felles middag på Clarion Collection Hotel Helma


Søndag:

09:11 - Innsjekk og teknisk kontroll, kjørekurs
09:35 Førermøte, kjørekurs
09:59 -11:30 Kjørekurs
11:30-12:15 - Lunsj banemannskap - Stengt bane
12:15-17:00 - Kjørekurs
 

Vi forbeholder oss rett til å justere tidsskjema på banen hvis dette er mer hensiktsmessig ift kjøretid og utnyttelse av banen. Si fra om noen kommer med uregistrerte løpsbiler, dvs biler som ikke kan kjøres på prøveskilt (Vi tillater forresten kun forhandlerprøveskilt) så finner vi tid til dette:-)

Vel møtt! Litt stemning fra tidligere:

https://www.youtube.com/watch?v=q29IjGjK1u8

https://www.youtube.com/watch?v=nTHQ5YtTi6M

https://www.youtube.com/watch?v=AeaL-BuIaR0

Besøk vår Facebook-gruppe: