Skip to main content

Lørdag, 25. Juli 2020, Kurset begynner kl 09.00

Rudskogen Motorsenter, Rakkestad

Porsche Club Norge sitt «nye» kjørekurs for nybegynnere.

Den 25, juli vil Porscheklubben igjen tilby et tilrettelagt kjørekurs for nybegynnere. Dette vil bli et tilbud som går parallelt med de ordinære kjørekursene, men følge et helt eget opplegg. Kurset er tilpasset alle typer Porsche og førere.

Kursene vil ha plass til maks 30 deltakere og det er bindende påmelding. Påmelding skjer i Cardskipper og er åpent så lenge det er ledige plasser. Det vil ikke være mulig å få refundert påmeldingsavgiften ved hindret oppmøte.

Hensikten med kurset er å formidle grunnleggende kompetanse for bilkjøring generelt men banekjøring spesielt. Dette ønsker klubben å lære bort på en enhetlig måte, uansett hvilken instruktør du vil få tildelt. Det vil bli undervist i det sporvalget som Porsche selv anbefaler for Rudskogen, og det er et overordnet mål at dette skal foregå på en så trygg måte som overhodet mulig.

Det er en målsetning at det ved hjelp av dette kurset skal føles tryggere for deg, som bilfører, og oppleve mestring med den bilen du har.

Kurset ledes av Sjur Helstad, som er leder for instruktørkorpset til PCN. Sjur har lang og variert erfaring som instruktør og jobber med dette til daglig. Med seg har han ett knippe av meget dedikerte og rutinerte instruktører som sammen vil bidra til at dere som kursdeltagere vil oppleve en god progresjon og mestringsfølelse gjennom kurset.

Kursdagen starter kl 09.00, med innsjekk av bil og fører, etterfulgt av introduksjon av instruktørene og inndeling i den gruppen man tilhører. Det vil være maks 6 deltakere pr instruktør, og man følger den samme gruppen hele dagen. På den måten blir man godt kjent med både instruktør og medelever.

Gjennomgang og undervisning av de sentrale og grunnleggende elementene ved bilkjøring vil bli gitt stor fokus. Det vil bli foretatt en trackwalk sammen med instruktørene, der man blir kjent med banen og ser detaljer som man normalt ikke ser fra bilen.

Teoriundervisningen vil foregå som klasseromsundervisning i pitboks 1 og 2, som vi får disponere fra vår samarbeidspartner, Porsche Norge.

De som er påmeldt dette kurset vil få servert en enkel lunsj. Deltakerne vil også ha tilgang til frukt og vann under hele dagen.

Det vil bli satt ut kjegler som forklarer sporet og som benyttes som referansepunkt under undervisningen. Kjeglene vil også være til hjelp for de andre som er på banen den dagen.

Det vil etter hvert kjørepass være debrief av det som skjer på banen, samt muligheter for å stille spørsmål og diskutere det man opplever. 

Kjøring finner sted frem til kl. 2000. Dersom man ikke har mulighet til å være med til slutt denne dagen, er det selvsagt mulighet for å avslutte tidligere, selv om dette ikke er å anbefale.

Kurset koster kr 2.990,- og inkluderer en obligatorisk dagslisens (kr 200,-). Påmelding skjer altså i Cardskipper appen. 

NB! Du må ha hjelm og heldekkende dress, under deler av kurset.
Klubben låner ikke ut dresser og hjelmer under de rådende omstendighetene.

Vi ønsker vel møtt til et lærerikt kurs.

Hilsen Styret og Banekomitéen

Besøk vår Facebook-gruppe: