Skip to main content

Herfstrit

De door Willem en Betsie ter Schure uitgezette herfstrit voerde de 27 deelnemende equipes door het prachtige landschap van de Sallandse Heuvelrug en het Vechtdal. Dit is een van de grootste natuurgebieden met heide en bossen in Overijssel. De heuvels boden onderweg mooie vergezichten en in het Vechtdal werd een stuk van de rivier de Vecht gevolgd, die daar zo mooi door het dal kronkelt.

Er werd gestart bij de uitspanning 't Losse Hoes in Holten, waar eerst de nabij gelegen Canadese begraafplaats Holterberg werd bezocht. Hier liggen bijna 1.400 in de nadagen van de 2e wereldoorlog gesneuvelde Canadese soldaten begraven. Bijzonder indrukwekkend. Daarna voerde de ca. 90 kilometer lange route de deelnemers langs plaatsjes als Lemele, Den Ham, Vilsteren en Ommen. Onderweg was volop gelegenheid en tijd voor een ontspannen lunchstop. De dag eindigde met een heerlijk buffet in restaurant De Poppe in Markelo, vlak langs de A1. 

Al met al een mooie afsluitende tocht voor dit Porsche seizoen, dankzij de goede organisatie van Willem en Betsie, de prachtige route door de Sallandse Heuvelrug en 't Vechtdal en 't mooie najaarsweer.  

Marc Bezem