Skip to main content

Voor de technische dag wordt meestal een bedrijf bezocht die zich bezig houdt met het onderhoud van (klassieke) Porsches. Dit jaar was de keuze gevallen op Car-Care in Soest. Eigenaar Paul Veens is zeker geen onbekende in Porsche land. Na een grondige opleiding bij Van de Berg in Arnhem ging hij begin jaren 70 werken als assistent werkplaatschef bij importeur Pon in Amersfoort. Toen het bij Pon te groot werd besloot hij in 1981 voor zichzelf te beginnen. Zo kwam Paul in Soest terecht. Ruim 20 jaar eigen baas werd dit jaar bekroond met de opening van een geheel nieuw en in eigen regie ontworpen bedrijfspand, eveneens in Soest. In deze prachtige omgeving werden wij zaterdag 6 november ontvangen.

De opkomst was met zo'n 40 man (en een vrouw) weer traditioneel groot. Er zijn zelfs (sleutelende) leden die je alleen bij de technische dag aantreft. Voor het ochtendprogramma werd de groep in tweeen verdeeld. Paul nam ons mee naar zijn enorme Porsche bibliotheek alwaar hij vertelde of zijn loopbaan in Porsche land en al de eerste technische vragen beantwoordde. Rechterhand Ron liet een aantal motoren zien waarbij de nodige ins en outs de revu passeerden.

Na de lunch kon er aan het Car-Care team vragen gesteld worden. Paul is zeer gedreven en kwam toen helemaal op stoom. Aan zijn mening kan niet getoornd worden. Zo is hij bijvoorbeeld een fel voorstander van het toevoegen van loodvervangers in onze klassieke Porsches. Een onderwerp waar de gedachten nogal over uiteenlopen.

De dag werd afgesloten met het nader bekijken van een andere Porsche klassieker, de 959. Er zijn er twee van in Nederland. Van het andere exemplaar heeft Car Care zelfs een motor revisie gedaan.

Rond 15.30 was het tijd om huiswaards te keren. Paul en je team, bedankt voor deze interessante en leerzame dag.

ErikOndanks het regenachtige herfstweer waren toch veel leden met hun Porsche gekomenDringen geblazen om niets te hoeven missenRon vertelt meer over het ingenieuze olie smeer systeem van de Porsche motorEen werkplaats zo schoon als van een formule 1 teamHet Car Care team, Paul, Ron en Nienke beantwoordt de vragen.Zie ook de fraaie posters op de achtergrondDe 959 uit 1988. Alle technische kennis stopte Porsche in deze auto. Zaken die heden ten dage nog actueel zijn. Deze auto heeft slechts een paar duizend kilometer gelopen.