Skip to main content

Factsheet

  • Naam : Dennis Gronert
  • Leeftijd : 35
  • Beroep : Financieel Manager
  • Burgerlijke staat : weduwnaar
  • Kinderen : Yesper, mijn zoon van 6 jaar oud.
  • Auto(‘s) : Porsche 912, 911 SC, 924 Turbo, VW T2b Westfalia kampeerauto
  • Kleur(en) : Bahama geel, Licht blauw metallic, Platinum metallic met Havana Bruin, Groen met wit

Begin 2011 begint mijn avontuur met Porsche. Een fabuleus merk waar je als kind al mee wordt geconfronteerd. Eigenlijk wist ik het altijd al, ik wilde een Porsche hebben. Maar de stap nemen om er daadwerkelijk een te kopen is toch iets anders.

In mijn zoektocht naar een klassieker zit ik eerst op een heel ander spoor, namelijk die van Engelse klassiekers. Op het moment dat ik op het punt sta een Jaguar te kopen speelt het kind in mij op. Ik besluit samen met mijn vrouw dat we verder moeten zoeken naar een Porsche. En wel het eerste model 911. De mooie lijnen en het stoere uiterlijk. Een zo vroeg mogelijk exemplaar en zo origineel mogelijk. Ik zoek naar een 1965’er en kom er een paar tegen. De staat laat soms te wensen over. eBay is in die tijd een grote vriend waar veel tijd op wordt doorgebracht. Op een gegeven moment kom ik in Nederland een 912 tegen. Ik ben erg gecharmeerd. Model 1966 gebouwd in 1965. En ook nog in de kleur die we wilden, namelijk bahamagelb. Het ondergewaardeerde broertje van de 911. Met de luchtgekoelde 4 cilinder uit de 356 in plaats van de gebruikelijke 6 cilinder. Met maar 3 tellers en een strook geborsteld aluminium in het dashboard en de schuin geplaatste type aanduiding op de achterzijde. Met een 5 bak en verchroomde velgen als opties. En verder geen poespas. Gewoon prachtig sober uitgevoerd. En een perfecte gewichtsverdeling om sportief de bochten door te kunnen. Een garantie voor glimlachen en opgestoken duimen. We besluiten de auto direct te kopen.

  

Terugdenkend aan dat moment realiseer ik me dat het meer voor de hand had gelegen om 'n 911 te kopen en dat me dat een flinke waardestijging had opgeleverd als ik nu kijk naar de prijzen van een 911 uit 1965. Maar had ik er dan meer plezier aan beleefd? Nee, zeer zeker niet. En wat betekent die waardeontwikkeling eigenlijk voor ons als hobbyisten. Wordt het steeds onbereikbaarder? Dat vind ik eigenlijk wel jammer.

De auto is oorspronkelijk bij Pon gekocht door Mr. Franklin uit de USA. De auto heeft een lange tijd in Amerika doorgebracht en toen door een landgenoot uit Limburg in 1999 naar Nederland gebracht. Daarna is de auto door oud clublid Jan van den Broek gekocht bij Stuurman in Herkenbosch waarna de auto via Hans Bezemer bij mij terecht is gekomen. De auto heeft op dat moment al een motorrevisie achter de rug, uitgevoerd door Peter bij Porsche & Parts in Roggel. Het is nu een mooi exemplaar in goed rijdende staat met gebruikssporen die de auto charme geven..

  

Inmiddels is de collectie uitgebreid. Op dit moment staat er naast de 912 ook een 911 SC uit 1980 en een VW T2b kampeerbus in de garage. Verder ben ik net gestart met het tot leven wekken van een Porsche 924 Turbo. Tussendoor heb ik nog enkele andere klassiekers gehad en heb ik mijn 993 verkocht omdat dit voor mijn gevoel een te moderne auto is voor het klassieke rijplezier. Het rijplezier van de 912 is onverslaanbaar. Het rijden in een 993 of 911 SC is leuk maar het rijden in de 912 is leuker. Je moet werken in de auto, het is lawaaiig en je stapt er na een dag rijden met een motorlucht uit.. Heerlijk! Ja, je mist wel wat vermogen, maar evengoed heb ik er op de terugweg van ons fabrieksbezoek vorig jaar 180 echte kilometers per uur mee gereden op de Duitse autobahn. Het toeren in de 912 geeft me echt een gevoel van vrijheid. Geen gehaast en altijd betrouwbaar.

In hetzelfde jaar van de aanschaf van de auto ben ik gelijk lid geworden van de club. In de eerste jaren is het er, door omstandigheden, niet van gekomen geregeld deel te nemen aan activiteiten. De afgelopen jaren daarentegen probeer ik zo veel mogelijk evenementen bij te wonen en vooral met alle buitenlandse trips mee te gaan. Zo hebben we de fabrieken bezocht, zijn we op een wijnfeest in de Moezelstreek beland, keken we mooie auto’s bij Classics at the Castle in Engeland en hebben we een nachtje doorgehaald op Le Mans Classic. Omdat ik zelf nog een aantal plekken in het buitenland met de 912 wil bezoeken heb ik aangeboden een buitenlandtrip te organiseren. En niet lang daarna ben ik ook toegetreden tot de evenementencommissie. En nu zorgen voor memorabele momenten op een van de komende evenementen…