Skip to main content

Scotland Driving Experience 2016

Een artikel van deze prachtige reis staat ook op Porsche Club News: https://www.porscheclubnews.com/prod/clubs/clubnews.nsf/content/en-201502_reports_1210-Pkl911NL. Wel eerst inloggen of aanmelden. Dat laatste is voor clubleden in een paar minuten gebeurd.

Een foto-impressie van de zeer geslaagde rondreis door Schotland, onder leiding van Dennis en Nicole Gronert. In de eerste week van mei werden door de 13 deelnemende Porsches bij elkaar een kleine 30.000 (!) kilometers verreden zonder noemenswaardige pech of oponthoud. Onderstaand wat ervaringen van deelnemers, die zonder uitzondering enorm hebben genoten van deze fantastische trip.

  

Onvergetelijk! Ruim 2.600 kilometer achter de rug in krap een week. Ruig en geweldig landschap, zon regen en wind wisselen elk uur elkaar af. (Bijna) elke dag open gereden. Kleine drama’s waren er in de vorm van vertwijfelde clubleden die de autosleutel kwijt zijn en de reservesleutel in de auto hebben liggen… En als je op weg bent naar een whiskystokerij kun je beter niet achter een clublid aanrijden die naar een theesalon gaat :-) Verder wat ondergeschikt technisch malheur door een keer krap aan benzine te hebben gezeten, wat op ‘t nippertje goed ging. Verder de 911 de laatste meters de boot op moeten duwen, maar met hulp van Gerrit de volgende dag weer probleemloos kunnen starten. En als toetje een alcoholtest toen ik de boot afreed in IJmuiden. Al met al een onvergetelijke ervaring. 
Dennis en Nicole bedankt! Carry en Guy

  

Schotland is erg voorspelbaar qua weer. Het regent, de zon schijnt en het is vaak slechts een klein intensief buitje, waarbij het spreekwoord na regen komt zonneschijn binnen 10 minuten weer waarheid is. Vooral de tocht bovenlangs de kust van Schotland is een aanrader, het is geen 10 kilometer waarop je niemand tegen komt, het is ruim 130 mijl waarbij je niemand tegen komt. Wat je wel ziet is een adembenemende natuur, uitgestrekte ongerepte vlakten, puurheid, robuustheid en recht voor de auto een smal stukje asfalt, waarop je hier en daar een plekje vind om een zeer zeldzame tegenligger te kunnen laten passeren. Het geheel is onder leiding van Dennis Gronert fantastisch verlopen, prima gezelschap, gezamenlijk 30.000 km zonder pech (trots op Porsche), mooie natuur, kastelen, veel wild, lekker eten en ga zo maar door. Voor degene die niet mee is geweest, helaas, je hebt echt een belevenis gemist. En oh ja, ook al staan we als whisky liefhebbers bij de distilleerderij van Auchentoshan, de motorklep gaat open en alle mannen staan vol liefde voor de techniek met elkaar van gedachten te wisselen. 
Roelof en Dineke KleinJan

  

Beste Allemaal - fellow Classic Porsche lovers,
We wilden nogmaals Dennis en Nicole bedanken voor een geweldige voorbereiding en organisatie van dit unieke weekje Schotland. Verder willen wij jullie allemaal bedanken voor deze intensieve en supergezellige week. Goed en leuk gezelschap is - net als gereedschap - het halve werk!  En dat is zeer gelukt. We hopen dat jullie allemaal goed zijn thuisgekomen, zonder brokken of mankementen (afgezien van een lekke band en een scheur in een voorruit...) en dat is ook heel wat waard. Hier nog steeds veel bewolking en gevoelstemperatuur van 10 graden, maar uitstekend fietsweer!
Goed weekend en tot de volgende bijeenkomst. Ellen en Ludo

  

Uuh ja… waar moeten we beginnen… Ik kan natuurlijk wel een verhaal gaan vertellen over lekke banden en haperende motoren of de 1-ster hotels, maar mede door de leuke groep liefhebbers en het adembenemende landschap is het een fantastische rit geworden. Wij hebben zeker genoten en de verhalen bij de haard waren weer goud waard. En zoals Ludo het omschreef; ‘What happens in Ullapool, stays in Ullapool’.
Groet, Rene en Simone Olij

  

Toen ik de uitnodiging van de evenementen commissie ontving  in mijn mail over de Scotland Driving  Experience dachten we gelijk: doen! Met de prachtige ervaringen van de Champagne reis in 2014 en Goodwood en Schloss Dyck afgelopen jaar, werden we gelijk weer enthousiast. En wat was het weer een mooie Porsche week. We kwamen samen nabij Holiday Inn in IJmuiden, waar Dennis en Nicole ons opwachtten met een prachtige picknickmand gevuld met wijn, toast, brie, chocolade, een prachtig route boek, de kaart van Schotland etc.
Met z’n allen naar de boot voor de overtocht waar we alvast de eerste gezellige avond hadden en na een ietwat rumoerige nacht door de stampende motoren van de boot aangekomen in New Castle. De tweede dag een vrij vlotte en  snelle route naar ons eerste hotel in Pitlochry met als hoogtepunt onderweg het Falkirk Wheel. Lekker gegeten, gezellig gezeten en goed geslapen in Fisher’s Hotel. De derde dag een fantastische route door de Schotse Hooglanden, in een woord prachtig. Tussendoor nog even naar het Balmoral Castle geweest van de Koninklijke familie en ‘s avonds in hotel Lochardil House wederom weer gezellig, lekker gegeten en vooral goed geslapen. 
De vierde dag konden we kiezen. Een korte route, een alternatieve route of de lange route helemaal langs de noordkust van Schotland. Wijzelf kozen voor de korte route vanwege  mijn been, nog niet helemaal hersteld van een recent opgelopen achillespees scheuring. De meesten hebben toch de lange route gereden. Mijn compliment, want het was toch een behoorlijk eind. Gelukkig ‘s avonds allemaal weer  heel en zonder pech in het Caledonian hotel in Ullapool. Wij hebben nog even het Inverness Castle op  de foto gezet en het monster van Loch Ness  een bezoek gebracht. Oei wat een monster zeg….
De vijfde dag weer een  mooie en spannende route, vooral de sectie “Apple Cross” was prachtig. En allemaal  weer goed aangekomen in het Kings of Arms hotel in Kyleakin.
En dan na een goede nachtrust de zesde dag alweer. Vandaag reizen we naar Arrochar. Wederom een mooie rit die ikzelf zonder extra ronde heb gereden. Even een stop bij Fort William en naar het hoogste punt van Groot Brittannië getuurd, de Ben Nevis. In het Arrochar hotel weer heerlijk gegeten en met een drankje de dag doorgepraat met z’n allen.
Na wederom een goede nachtrust  volgt dan dag zeven. Het ontbijt liep wat uit en de groepsfoto voor het hotel met uizicht op het meer en de erachter liggende bergen moest ook nog gemaakt worden. Er stond ons vandaag onder meer een bezoek te wachten aan de  Auchentoshan Distillery, dus snel daarheen voor een rondleiding, de proeverij en nog wat whisky kopen. Onderweg was een heerlijke lunch gereserveerd en aansluitend daaraan vlot doorgereden naar de boot. En dat was nog even zweten, want de klok tikt door hoe dichter we bij de boot kwamen des te dichter werd de file. Gelukkig allemaal op tijd voor de boot waar het ook weer gezellig werd en zelfs de dansvloer werd bezocht.
Dit alles met hartelijke dank aan Angelique – mijn persoonlijke Porsche fysiotherapeute – voor de geweldige manier waarop ze mijn been tijdens de reis heeft verzorgd. Daardoor kon ik toch behoorlijk rijden en zelfs nog eventjes dansen.
En uiteraard vooral ook veel dank aan Dennis en Nicole voor de welgevulde picknickmand, het routeboek en de algehele organisatie, boeking van alle hotelovernachtingen etc. Jammer dat uitgerekend zij deze reis een lekke band opliepen én een steen op de pas vervangen voorruit.
Tot slot willen we verder iedereen bedanken voor de fantastische, onvergetelijke en gezellige reis naar en door Schotland.
Hartelijke groet, Jan en Tineke.