Skip to main content

Zaterdag 10 july werd het laatste stuk van de nieuwe snelweg A 30 geopend. Deze weg verbindt de A1 met de A12 en vormt een belangrijke noord- zuid verbinding. Voorheen reed het verkeer door Ede maar daar zijn de omwonenden nu van ontlast.

Om het hele gebeuren feestelijke luister op te zetten was aan de Fehac gevraagd een parade te verzorgen van klassieke voertuigen. Als enige Porsche club hebben wij deelgenomen met 5 auto's. Er deden in totaal 40 clubs mee met 200 voertuigen. De diversiteit van clubs was zeer groot wat het extra leuk maakte. Wat te denken van Fiat 500's, Masarati's, Gogomobils, VW's, Trabant's, Skoda's, Morgans, Renaults, Merdedes etc. Zelfs Daf vrachtwagens en klassieke motoren waren aanwezig. Op een nabijgelegen industrieterein werd verzameld en om 13.30 vertrok de stoet voor een korte rit naar de snelweg. Er waren behoorlijk veel mensen op de been dus je voelt je een beetje de Koningin in de gouden koets: "kijk een oude Porsche". Maar leuk is het wel. Nadat we opgesteld waren stoomde de mensenmassa om ons heen. Sommige van ons hadden informatie over hun auto op een A4 gezet en het was opvallend te zien hoe vaak dit gelezen werd.

Kortom een leuke manier om met je auto voor de dag te komen en daarnaast was er ook voor ons genoeg moois te zien bij de andere deelnemende clubs.

Bijgaand een foto impressie.

Erik