Skip to main content

Clubsecretaris Vincent van den Berg en zijn Porsches stellen zich aan u voor.

Factsheet:
- Naam: Vincent van den Berg
- Leeftijd: (bijna) 41
- Burgerlijke staat: Samenwonend met vriendin Astrid en 3 kinderen
- Woonplaats: s-Gravenzande (dat ligt in het Westland)
- Werk: Field Engineer bij SEW Eurodrive
- Lid van de Porsche club sinds 2005
- Hobby’s: Auto’s, Rallyrijden (Navigator)
- Wat hebben we in de schuur staan:
  Porsche 912 1966
     Origineel in Amerika geleverd
     2003 naar Nederland geïmporteerd.
     In mijn bezit vanaf 2004.

  Porsche 911 (964) 1991
    Origineel in Duitsland geleverd
    1992 naar Nederland geïmporteerd
    In mijn bezit vanaf 2008

Porsche 912

Hoe ben ik in aanraking gekomen met het merk Porsche. Zal ergens in 1996 geweest zijn, toen ik besmet werd met het Porsche virus. De directeur van het bedrijf waar ik in die periode naast mijn studie werkzaam was had een Porsche aangeschaft. Porsche was van het type 964 welke ik persoonlijk wel een erg mooi model vond, daar wilde ik wel een stukje mee rijden. Zonder probleem gaf de Directeur zijn sleutel aan mij en drukte mij op het hart dat dit wel een tikkeltje sneller was dan mijn huidige vervoermiddel een Opel Kadett D, dat ik hier rekening mee moest houden. Na dit snelle ritje met hartslag 180 was ik verkocht en moest ik ook ooit zo een sportwagen hebben. Echter een student heeft weinig centjes en dus werd de aanschaf op de lange baan geschoven. Medio 2003, nadat ik al een aantal jaren had gewerkt en dus een buffertje qua geld had opgebouwd pakte ik het hoofdstuk aanschaf Porsche maar weer eens op.

  
Ik ging mij verder verdiepen in de historie van dit mooie merk en vond het oer model 911 ook wel erg mooi. Op zoek naar een goed exemplaar van dit type dan maar. Tijdens mijn zoektocht kruiste plots een 912 mijn pad. Van dit model had ik nog niet eerder gehoord en dook in de technische specificaties. Na deze geraadpleegd te hebben en wat reviews van dit model gelezen te hebben, kwam ik tot de conclusie dat dit ook een prima basis was om mijn Porsche verzameling mee te starten. Na een aantal 912's bekeken te hebben stuitte ik op een particulier welke zijn zojuist grotendeels gerestaureerde 912 te koop aanbood.

  
Contact opgenomen en een proefrit gemaakt. Met zijn Fuchs wielen een tikkeltje lager op zijn banden dan standaard, mooie nieuwe rode lak (Volgens de verkoper zou dit de Porsche kleur 6407 signaal rood zijn), het gereviseerde motortje en een actueel taxatierapport was de koop na wat prijsonderhandeling gesloten.

  
Bij nadere inspectie was de gerestaureerde status van de auto niet de eigen standaard. Al gauw lag de motor eruit om de motorruimte netjes te maken. Tevens gelijk de bodem en de wielkasten goed schoongemaakt en van een laagje verf voorzien. Startblokkering ingebouwd en een op maat gemaakte RVS uitlaat laten maken. Bekabeling achter de klokken weer opnieuw aangesloten en nog wat andere werkzaamheden. Motor weer ingebouwd en lopen maar helaas bleek de motor olie te lekken op de afdichting bij het vliegwiel: olie kering baan bleek ingelopen te zijn. Motor er weer uit, gelukkig gaat dit erg eenvoudig. Nadat een asbus was gemonteerd bleek de lekkage tot het verleden te behoren.

  
Doordat ik meer een sleutelaar en poetser ben heeft de 912 na de aanschaf nooit meer echt meters op het asfalt gemaakt. Hopelijk zal ik met mijn nieuwe functie binnen de club meer gebruik gaan maken van de 912.

 

Porsche 964

Na weer wat gespaard te hebben was de tijd aangebroken om de verzameling uit te breiden. De 964 moest er nu maar eens komen. Mijn voorkeur ging uit naar de 964 RS, helaas was deze toen der tijd (2008) ook al vrij prijzig en werd deze mondjesmaat te koop aangeboden zodat mijn focus werd verlegd naar een Carrera 2, geen 4 dat is geen rijdersauto, alleen achterwielaandrijving moet het zijn! Op slag werd ik verliefd op een te koop staande Carrera  2 uit 1991 bij een handelaar in Oss. Ik heb namelijk een soort van velgen tik, het moet mooi en groot c.q. groter zijn dan maatje normaal. En onder deze Porsche zaten 18 inch type Fuchs (niet origineel) gemonteerd. Tevens was de wagenhoogte naar omlaag aangepast. Dit is ook een tik van mij, alles wat ik bezit qua auto’s zowel zakelijk als privé moet lager zijn dan de standaard hoogte. Persoonlijk vind ik dat dit een auto een stuk mooier maak en als "bijzaak" wordt natuurlijk de handling beter. Toevallig moest ik in de buurt van deze handelaar voor mijn werk wat werkzaamheden verrichten. Na werk liep ik de showroom in en vroeg achteloos of die nog wat 964 spul had staan. Uiteraard had ik mijn kandidaat 964 al zien staan en was mijn hartslag alweer naar ongekende hoogte gestegen: wat een schoonheid zeg. Voordat ik de showroom inliep kwam er net een man uitgelopen welke ook interesse had in deze auto bleek later. Haast was dus geboden, dus zonder proefrit of user hapt de 6 cilinder gehoord te hebben werd de deal gesloten. Qua prijsonderhandeling kon er weinig van de prijs af daar er veel vraag naar dit exemplaar was.

Het was de bedoeling om weinig aan de 964 te gaan doen, behoudens het nodige poets en schoonmaakwerk om de 964 naar mijn standaard te krijgen. Echter als je eenmaal bezig bent stuit je op dingen die je niet mooi vind of mooier kunnen en ja hoor binnen no time lag technisch gezien ook deze Porsche weer volledig uit elkaar. Motor optisch weer helemaal opgefrist (nieuwe plaatwerk, o-ringen, pakkingen enzovoort) een revisie was nog niet nodig gezien de km stand van 124000. Het hele onderstel gestraald en gespoten, alle slijtdelen waar nodig vervangen (lagers, fuseekogels enzovoort). Bilstein schokbreker set eronder gezet, airco gedemonteerd (in een sportwagen hoort geen airco), grote remmen set van 993 Turbo gemonteerd, remklauwen voor gereviseerd en achter gezet, enzovoort. Uiteindelijk stond na 3 jaar de 964 weer in elkaar. Helaas viel deze 964 ook ten prooi aan meer sleutelen, poetsen dan rijden. Na voltooiing heb ik er weinig tot niets mee gereden. Zijn dagen slijt die binnen onder een hoes naast de onder een hoes staande 912.

Het volgende project moet een 997 en dan een GT3 (liefst RS, maar nu al onbetaalbaar) zijn. Dit zal nog enige tijd gaan duren daar kinderen en het binnen afzienbare tijd verhuizen veel tijd en geld opslokt c.q. zal gaan opslokken. In ieder geval weer iets om over te blijven dromen. Porsche een mooi merk.

Vincent van den Berg