Skip to main content

Factsheet

  • Naam: Dirk van der Zwan
  • Leeftijd: 59 jaar
  • Beroep: Ondernemer, sinds 2010 uitgewerkt
  • Burgerlijke Staat: Gehuwd, met Nel, en vader van twee zonen, Keith en Charlie
  • Auto: Porsche 911T 2.4 (US)
  • Bouwjaar: Juli 1972
  • Kleur: Sepia bruin
  • Motor: 2.4 liter, mechanische brandstof injectie
  • Bijzonderheden: ongerestaureerd aangekocht

 

Hoe kom je aan een Porsche?  Al vanaf een kleine jongen, was ik gefascineerd door (race)auto’s, eigenlijk door alles wat motorisch was. Zo had ik als schooljongen van een jaar of tien een Faller racebaan, met van die kleine elektrische autootjes. Daar zat ook een Porsche 912/911 model bij, dat vond ik zo’n mooie auto. Dus, vanaf die tijd is het eigenlijk begonnen, het dromen over een echte Porsche. Ik werd 18 jaar, dus zo gauw mogelijk autolessen nemen en het rijbewijs halen. Ook gelijk een auto gekocht maar het werd geen Porsche. Wel een luchtgekoelde VW kever, met een canvas schuifdakje en een motor van 1.200 cc met 30 PK. Voor het (toen) gigantische bedrag van 125 Nederlandse guldens was ik de trotse eigenaar. Daarna volgde nog een reeks aan Kevers, een DKW met tweetakt motor, een NSU 1000, een Lelijke Eend en nog diverse modernere auto’s.

Maar terugkomend op de vraag hoe kom je aan een Porsche, in augustus 2003 fietste ik op de Zuid-Hollandse eilanden en kwam in de buurt van het vestingplaatsje Brielle. Langs een boerderij annex paardenmanege stond op het erf een Porsche met een groot bord op het dak “Te Koop”. Dus ik gelijk in de remmen en bij het erfhek aanbellen. Geen mens te zien, maar wel een grote blaffende waakhond, die bijna over het hek sprong. Uiteindelijk kwam er iemand aan en de hond werd aan de ketting gelegd, Ik vroeg de persoon of de Porsche nog te koop was. Het antwoord was ja en ik mocht de Porsche bekijken. De man kon mij geen informatie geven want hij had totaal geen kennis van auto’s. Zo hoorde hij voor het eerst van mij dat het hier om een luchtgekoelde Porsche 911 ging. Hij deed ’t af met het antwoord “het zal wel”. Ik keek hem onthutst aan maar wat bleek: de man was niet de eigenaar van de Porsche. De auto was van zijn neef die voor zijn werk in het buitenland verbleef. Desondanks mocht ik de Porsche zeer uitgebreid onderzoeken en ook een rondje rijden. Op het erf weliswaar, want het kenteken was niet aanwezig.

De neef bleek Ron van de Akker te heten en was lid van onze club. Hij had de Porsche in november 1997 gekocht en vanuit Californië – USA naar Nederland gehaald. Ron heeft er maar enkele jaren in gereden, voor het onderhoud ging hij naar de gebroeders Blankemeijer. De Porsche was in zeer goede staat, geheel ongerestaureerd en absoluut schade- en roestvrij. Wel veel gebruik sporen, verdroogde rubbers en verweerde weggepoetste lak. Maar desondanks was dit geen beletsel om de auto te kopen. Twee weken later heb ik kennisgemaakt met Ron van de Akker, het financiële plaatje afgewikkeld, het kenteken op naam gezet en ik was zowaar eigenaar van een Porsche 911T 2.4. Geweldig, de jongensdroom was toch nog werkelijkheid geworden!

Ron gaf mij positieve berichten over de Klassieke Porsche 911 & 912 Club, zodoende ben ik in de loop van 2004 lid geworden. Eind augustus 2004 ben ik begonnen met de restauratie van de Porsche. Eerst naar Frans en Peter Blankemeijer gegaan, kennisgemaakt en mijn plannen uitgevouwen. Ook dat ik het voornemen had de motor aan te pakken. Frans gaf mij evenwel het advies om de motor te laten voor wat het was, want deze was in prima conditie. Dat was achteraf zeer goede raad van Frans, want tot nu toe rij ik er probleemloos mee rond. 

Aansluitend ben de Porsche gaan strippen en kaal maken, alle verdroogde rubbers verwijderd, het interieur eruit gehaald, kleine mechanische reparaties uitgevoerd en diverse onderdelen vervangen. Veder de doffe verflak tot aan het blanke metaal verwijderd en toen de Porsche naar de Firma Ruigrok gebracht voor het spuitwerk. De originele kleur Sepia Bruin werd daar weer aangebracht. Daarna nog een lijst met allerlei onderdelen bij de gebroeders Blankemeijer besteld en de stoelen en achterzitjes opnieuw laten bekleden. Zelf heb ik de deur- en zij panelen en deurvakken aangepakt en dit alles helemaal in ere hersteld. Ook het dashboard opnieuw voorzien van nieuw skai leer, een nieuwe tapijtset aangebracht en het nodige chroomwerk laten verrichten. Na dit alles werd de Porsche weer opgebouwd met de nodige nieuwe onderdelen, rubbers etc. en uitgerust met een nieuw setje banden. Uiteindelijk naar de Gebroeders Blankemeijer voor de afstellingen, eindcontrole en de verplichte APK beurt. De Porsche was gelukkig ruim op tijd klaar voor de eerste serieuze rit met de Porsche club. Dat was het Porsche fabrieksbezoek in oktober 2005, een rit waaraan ik samen met mijn vrouw Nel heb deelgenomen. Dit was een prachtige ervaring om nooit te vergeten. Meerijden tussen al die mooie Porsches en deelnemen aan een interessante rondleiding in de fabriek.

Daarna volgden er nog vele ritten en evenementen, waaraan ik afwisselend met Nel en mijn zoon Keith aan heb deelgenomen. Nu, ruim negen jaar later, zijn wij nog steeds apetrots op de auto en zielsgelukkig met onze sepiabruine Porsche. Frans Dusol – bezitter van een Targa in dezelfde kleur – zei onlangs tegen me: “Dirk, het is en blijft toch de mooiste kleur voor een Porsches dat sepiabruin!”. Ik kan dat alleen maar onderschrijven.