Skip to main content

Clublid Edwin van Dorst stelt zichzelf en zijn Porsche aan u voor.

Factsheet
Naam: Edwin van Dorst
Leeftijd: 37 jaar
Burgerlijke staat: gehuwd
Kinderen: Tijn en Linde
Woonplaats: Schaijk
Werk: accountmanager kunststof industrie en eigenaar Time4Gifts
Clublid sinds: 2015
Auto: Porsche 911T Coupe 1971

  
Mijn naam is Edwin van Dorst, ik ben 37 jaar, getrouwd met Patricia en samen hebben we twee lieve kinderen, Tijn van 5 jaar en Linde van 2 jaar. We wonen in het gezellige Brabantse dorpje Schaijk gelegen tussen Nijmegen en Den Bosch. Een mooi dorp waar ik opgegroeid ben en met een onderbreking van een jaar of 10 alweer 6 jaar met veel plezier woon. Ik ben vrij recent lid geworden van de club, na vorig jaar een Porsche 911T uit 1971 aangeschaft te hebben. Ik werk in de kunststof industrie als accountmanager en ben ook druk met ons eigen bedrijf Time4Gifts waarmee wij relatiegeschenken bedrijfskleding en kerstpakketten verkopen. We hebben het lekker druk met twee kleine kinderen en de zaak waardoor het er nog niet echt van is gekomen om veel te rijden met de Porsche. Hopelijk komt er in de toekomst wat meer tijd voor.

  
Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd in auto’s en op de fiets naar de middelbare school met vrienden ging het dan ook bijna nergens anders over. Met vakantiebaantjes was ik vaak al aan het tellen hoeveel vakken ik nog moest vullen om de goedkoopste Porsche 911 uit de Autotrader te kopen, dat was niet echt bemoedigend. Een jaar of vijf geleden was ik op internet puur uit nieuwsgierigheid aan het kijken wat een Porsche 356 kost. Ik zag op een gegeven moment een speedster in perfecte / nieuw staat voor ongeveer € 30.000,-. Ik ben toen gaan kijken bij een Porsche dealer die deze speedsters aanbood en kwam er achter dat het replica’s waren. Het leek te mooi om waar te zijn, een nieuwe auto met de voordelen van een oldtimer ( belastingvrij ). Na wat rond te hebben gekeken heb ik een speedster besteld in America bij Vintage speedsters. Ik moest er een half jaar op wachten maar eindelijk was hij er dan met de Kerst.


Ik heb hem opgehaald en in het voorjaar ben ik begonnen met wat ritjes te rijden, vervolgens heb ik best wel wat pech gehad, o.a. kapotte dynamo startmotor, accu enz. Hoewel ik het een schitterende auto vind, miste ik toch ook wel een beetje de beleving van een echt oude auto. Ik had voordat ik de speedster kocht ook al even gekeken naar een klassieke 911, maar besloot eerst de speedster te kopen. Op een gegeven moment zag ik dat de 911-jes steeds duurder werden en dacht nu of nooit. Ik heb de speedster toe te koop gezet en geloof het of niet, ook die was in waarde gestegen. Toen ben ik gaan zoeken naar een 911, en vond de rode 911T. Mijn vrouw vond de kleur helemaal niet mooi, maar de auto was redelijk goed en qua prijs binnen budget. Er zaten verschrikkelijke wielen onder en er was achterin een gigantische audio installatie ingebouwd te koste van de zitjes. Ik heb dat snel hersteld en andere velgen gekocht. Nu is de auto redelijk mooi en hij oogt vrij origineel.


Ik heb mijn vrouw beloofd dat ik de auto wanneer deze gespoten zou worden wel een andere kleur zou geven maar inmiddels zijn  we er aan gewend en zou ik hem bij restauratie dezelfde kleur geven, ook omdat het de originele kleur is. De auto is echt fantastisch en het geluid is verslavend, ik kan me dan ook helemaal vinden in het onderzoek wat Porsche laatst naar buiten bracht waarbij werd aangegeven dat het rijden met een Porsche verslavend is. Ik hoop in ieder geval nog vele kilometers met de auto te kunnen maken en zoals ik er nu tegen aan kijk, gaat de auto nooit meer weg.

Met vriendelijke groet,
Edwin van Dorst