Skip to main content

Wim en Corry den Heijer en hun Porsche 911 2.4T Targa uit 1973Mijn aankoop van een oldtimer Porsche is er een van: "toeval bestaat niet". Bij een fietstochtje door de polder bij Hellevoetsluis stuiten wij op een exemplaar in de tuin van een boer. Als wij belangstelling tonen blijkt de wagen al zo goed als verkocht. Twee maanden later meldt een van onze vrienden dat de wagen wederom te koop staat. De vele aspirant-kopers haakten af vanwege het niet hebben van voldoende geld. Er volgen merkwaardige onderhandelingen, maar op 7 november 2003 komt de boer de auto bij ons thuis afleveren en zijn wij de trotse nieuwe eigenaar en worden lid van onze club onder nummer 524.

De auto verkeert in een goede staat qua carrosserie maar de motor geeft enige rook bij het starten (zuigerveren slecht of meer?) en ploffen in de uitlaat bij het stationair draaien. De auto is een Targa uit februari 1973 met een 2.4 motor (140 pk) en heeft "matching numbers". De auto is in 1993 geïmporteerd, met een rode kleur, uit Californie door de eigenaar waarvan wij de auto hebben gekocht. De originele kleur is bruin (Sephiabraun). In die elf jaar is er maar weinig mee gereden en altijd in de garage gestald geweest. Volgens de bijbehorende papieren, met daarbij het originele Porsche boekje heeft het onderhoud en APK plaatsgevonden bij de Porschegarage van Zweeden in Middelburg. De huidige stand op de teller is 76.000 miles. Maar waarschijnlijk is dat 176.000.

Wij zijn nu zover dat wij het beter vinden om de motor op korte termijn te laten reviseren en er dan gelijk hydraulische kettingspanners in te laten zetten. Alle informatie, wetenswaardigheden en tips over aanpak en ervaringen met bedrijven zijn dan ook zeer welkom. Verras ons met uw reacties op onze e-mail wheijer@chello.nl. Uiteraard ben ik zonder meer bereid om die gegevens samen te vatten en met mijn bevindingen in het clubblad te plaatsen om leden in voorkomende gevallen te informeren bij hun eigen afwegingen.